vb-selejtezők

2021.09.28. 16:20

Ismét bekerült a svéd válogatottba Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic is meghívást kapott a svéd labdarúgó-válogatottba a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának októberi játéknapjaira.

AC Milan’s Swedish forward Zlatan Ibrahimovic applauds supporters after winning 2-0 in the Italian Serie A football match between AC Milan and Lazio at The San Siro Stadium in Milan, on September 12, 2021. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Isabella Bonotto

Janne Andersson szövetségi kapitány kifejtette: tisztában van azzal, hogy

a támadó több sérüléssel is bajlódott az elmúlt időszakban, ennek ellenére reméli és hiszi, hogy csapata segítségére lehet, hiszen minden nappal jobb állapotban van.

Ibrahimovic – aki vasárnap ünnepli 40. születésnapját – térdsérülése miatt nem szerepelhetett nyáron az Európa-bajnokságon, s ez a probléma még a szezon elején is távol tartotta őt a játéktól.

Az elmúlt két hétben pedig már Achilles-ín-sérüléssel bajlódott.

A két sérülése között csak egyszer léphetett pályára: klubcsapatában, az AC Milanban a Lazio ellen 2-0-ra megnyert bajnoki találkozón 30 percet játszott, hat perccel pályára lépését követően ő szerezte a házigazdák második találatát.

Selejtezőcsoportjukban a svédek kilenc pontjukkal a második helyen állnak – a 13 pontos spanyolok mögött, de a hatpontos görögök előtt -, az együttes jövő szombaton Koszovót, három nappal később Görögországot fogadja.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában