Vb-2022

2021.09.06. 11:35

Októberben adják át a katari torna hatodik stadionját

Október 22-én átadják a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság hatodik stadionját.

Journalists take images of a scale model of the 40,000-seater Al-Thumama Stadium displayed during an unveiling ceremony at Hamad International Airport in the Qatari capital Doha on August 24, 2017. - The stadium will feature a woven-pattern exterior skin inspired by the traditional ‘gahfiya’ cap worn by Arab men. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Karim Jaafar

A házigazdák tájékoztatása szerint hivatalosan a 49. Emir Kupa döntője lesz a létesítmény első mérkőzése, ebben a játékosként egyaránt világbajnok spanyol Xavi Hernández és a francia Laurent Blanc által irányított al-Szadd, illetve al-Rajjan küzd meg egymással.

Az újonnan elkészült, dohai al-Thumama Stadion 40 ezer néző befogadására alkalmas, tervezője a neves katari építész, Ibrahim M. Jaidah. A katari vb-n – amely jövő november 21-én kezdődik és december 18-ig tart – csoportmérkőzéseket, valamint nyolcad- és negyeddöntős találkozót rendeznek majd ebben az arénában.

A szervezők hozzátették: az év végéig elkészül a még hiányzó két létesítmény is, Lusailban, illetve Dohában a Ras Abu Aboud Stadion.

Forrás: MTI

Borítókép: a dohai al-Thumama Stadion látványterveit fényképezik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában