Európa-liga

2021.11.24. 18:31

Támadószellemben játszó Betis vár a Ferencvárosra

A találkozó csütörtökön 18.45-kor kezdődik.

Manuel Pellegrini vezetőedző szerint csapata, a Real Betis támadószellemben játszik majd csütörtökön a Ferencváros ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában.

„Nem tudom, hogy a Ferencváros négy vagy öt védővel áll fel ellenünk, de mindegy is, hiszen nekünk a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Támadószellemben szeretnénk futballozni. Győzni akarunk, hogy legyen esélyünk a csoportelsőség megszerzésére” – idézi az FTC honlapja a 68 éves chilei szakvezetőt.

A második számú európai kupasorozat G csoportjában négy forduló után a német Bayer Leverkusennek tíz, a spanyol Real Betisnek hét, a skót Celtic FC-nek hat pontja van. A magyar bajnoki címvédő pont nélkül a tabella utolsó helyén áll, és már a Konferencia-ligába jutást jelentő harmadik pozíció megszerzésére sincs esélye.

„Magyarország legerősebb csapata a Ferencváros, amelyet kreatív, támadószellemű játék jellemez, éppen ezért alaposan felkészültünk a mérkőzésre. Tudjuk, hogy négy játéknap után is pont nélkül áll, ennek ellenére jó játékosokkal rendelkező, kemény riválisnak tartom, amely eddig is szoros meccseket játszott az EL-ben” – vélekedett Pellegrini.

A sevillai együttes szeptember 30-án 3-1-re győzött az FTC otthonában. A 30 éves hátvéd, Marc Bartra felidézte, a Ferencváros már Budapesten is megmutatta, mire képes, ezzel együtt a spanyolok célja hazai pályán is az lesz, hogy ők irányítsanak.

„A győzelemhez koncentráltnak kell lennünk. Az Elche elleni idegenbeli győzelem után jó volt a csapatot övező hangulat, úgyhogy ha csütörtökön is a tudásunk legjavát nyújtjuk, minden rendben lesz” – mondta a Barcelonában nevelkedett védő.

A Real Betis-Ferencváros találkozó csütörtökön 18.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában