La Liga

2021.11.05. 12:36

Xavi Hernandez lesz a Barcelona új vezetőedzője

A 41 éves szakember eddig az al-Szadd együttesét irányította.

(FILES) In this file photo taken on October 22, 2019 Al Sadd's Spanish coach Xavi Hernandez watches the second leg of the AFC Champions League semi-finals football match between Qatar's Al Sadd and Saudi' Al Hilal in Riyadh. - Barcelona are set to announce Xavi Hernandez's dramatic return to the club as coach, after Al Sadd confirmed on November 5, 2021 a deal has been agreed between the clubs. Al Sadd said in a statement Barca have paid the release clause for Xavi, who has been coaching in Qatar since 2019 and now rejoins the club where he enjoyed such incredible success as a player. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A klub korábbi kiváló középpályása, Xavi Hernandez lesz a spanyol labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló FC Barcelona vezetőedzője.

A 41 éves szakember eddig az al-Szadd együttesét irányította, de pénteken a katari egyesület közölte, hogy Xavi elhagyja a csapatot a Barcelona kedvéért. A katalán klubnak ki kell vásárolnia 2023-ig érvényes szerződéséből a játékosként világ- és Európa-bajnok szakvezetőt, de spanyol médiaértesülések szerint hamarosan ez is megtörténik.

A Barcelona kispadjáról múlt csütörtökön menesztették a holland Ronald Koemant, azóta a megbízott Sergi Barjuán irányításával a bajnokságban az Alavéssel 1-1-es döntetlent játszott, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev otthonában pedig 1-0-ra győzött a gárda.

Xavi, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, közte nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. Távozását követően 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere. A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el.

Xavi feladata elsősorban az lesz, hogy kivezesse a Barcelonát abból a válsághelyzetből, amelybe az egyesület került, amióta a hatszoros aranylabdás Lionel Messi a nyáron a Paris Saint-Germainhez szerződött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában