Kongresszus

2022.04.01. 14:05

Oroszország FIFA-tag maradt, sőt az orosz is hivatalos nyelv lett

Három ország futballszövetségének tagságát is felfüggesztette a nemzetközi szövetség.

Jóllehet Oroszországot kizárták az idei labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőjéből, válogatottjait és klubcsapatait pedig kitiltották a sportági eseményekről, tagságát ugyanakkor – ukrajnai háborúja ellenére – megtarthatta a nemzetközi szövetségben (FIFA).

A FIFA dohai kongresszusán nem szavaztak az ország futballszövetségének tagságáról – erősítette meg sajtótájékoztatóján Gianni Infantino elnök.

Oroszországot nem függesztette fel a FIFA, részt vett ezen a kongresszuson is, mert ha nincs módunk a kongresszushoz hasonlóan összehozni az embereket, akkor inkább hagyjunk fel a tevékenységünkkel és menjünk haza. A kizárás nem jó megoldás

– fogalmazott a FIFA első embere.

A tanácskozáson három ország – Pakisztán, Zimbabwe és Kenya – futballszövetségeinek tagságát felfüggesztették különböző jogsértések miatt – írta beszámolójában az insidethegames.biz portál, kitérve rá, hogy az angol, a francia, a spanyol és a német mellett az orosz, a portugál és az arab is hivatalos nyelve lett a FIFA-nak.

Borítókép: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke beszél a szövetség 72. kongresszusán Dohában, 2022. március 31-én. Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában