Támogatás

2022.04.22. 15:00

Rooney: türelmesnek kell lenni Ten Haggal

Időt kell adni Erik ten Hagnak, hogy sikeres csapatot kovácsoljon a Manchester Unitedból - véli Wayne Rooney, a klub korábbi sztárlabdarúgója.

A szakember azután nyilatkozott a holland vezetőedzőről, hogy az MU csütörtökön hivatalosan bejelentette nyári érkezését az együtteshez. A jelenleg még az Ajax Amsterdamot irányító trénerrel három évre szóló szerződést kötöttek a Vörös Ördögök.

Ez egy hatalmas feladat, de jó látni, hogy a jelek szerint olyan vezetőedzőt neveztek ki a csapathoz, akinek időt fognak adni a munkához

- nyilatkozta a Derby Countyt edző Rooney. - "Biztos vagyok benne, hogy Ten Hag megkapja majd a lehetőséget, hogy átalakítsa a keretet, ami elkerülhetetlen. Viszont a szurkolóknak türelmesnek kell lenniük, mert nem fog minden megváltozni egy éjszaka alatt."
   

A Manchester United Sir Alex Ferguson 2013-as leköszönése óta komoly nehézségekkel küzd. Az együttesnek azóta a holland szakember a ötödik állandóra kinevezett edzője, mások mellett Jose Mourinho és Louis van Gaal is ült a kispadon, de bajnokságot nem tudott nyerni a gárda, sőt, az elmúlt kilenc évben egyetlen trófeát gyűjtött csak az Európa-liga 2017-es megnyerésével.
   

A jelenleg az ideiglenesen megbízott Ralf Ragnick edzette gárda a hatodik helyen áll a bajnokságban, s kevés esélye van arra, hogy elérje a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában