Interkontinentális Szuperkupa

2022.06.02. 14:25

Messi 40. trófeáját emelhette a magasba

Lionel Messi pályafutása 40. trófeáját szerezte meg azzal, hogy az argentin labdarúgó-válogatott az ő hathatós közreműködésével megnyerte az interkontinentális Szuperkupát.

A Copa America-győztes dél-amerikai alakulat az Európa-bajnok olasz válogatottat verte 3-0-ra a szerda esti meccsen, amelyet a londoni Wembley Stadionban rendeztek meg. A Finalissimának elkeresztelt összecsapáson Messi, akit a találkozó legjobbjának választottak, remek támadójátékkal és két gólpasszal segítette együttesét, amely immár 32 mérkőzése óta veretlen.

Jó teszt volt, mert az olasz nagyszerű csapat

– mondta az év végi, katari világbajnokságra készülő argentinok csapatkapitánya.

A jelenleg a Paris Saint-Germaint erősítő Messi pályafutása 40. trófeáját emelhette a magasba, és ebben a futballtörténelmi mutatóban övé a második hely, nálánál többet – 43 kiemelkedő címet – csak az FC Barcelona brazil válogatott védője, Dani Alves gyűjtött. Az argentin világsztár előző állomáshelyén, a katalán fővárosban 35 trófeát szerzett a Barcával, eddig négyet a válogatottal és egyet a PSG-vel, amellyel nyitószezonjában francia bajnok lett.

Borítókép: Az argentin Lionel Messi (b) és az olasz Giacomo Raspadori a labdarúgó Interkontinentális Szuperkupa Olaszország-Argentína mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2022. június 1-jén. Fotó: MTI/AP/Matt Dunham

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában