Klasszis megoldások

2022.06.01. 08:05

Nadal Djokovic legyőzésével bejutott a négy közé

A két kiváló játékos 59. alkalommal játszott egymással, életükben először éppen a salakpályás Grand Slam-tornán találkoztak.

Rafael Nadal négy szettben legyőzte Novak Djokovicot a francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyének negyeddöntőjében.

A két kiváló játékos 59. alkalommal játszott egymással, életükben először éppen a salakpályás Grand Slam-tornán találkoztak, a 2006-os negyeddöntőt Nadal nyerte, miután két szettet követően Djokovic feladta a meccset.

A kedd este kezdődő, ám szerda hajnalra átnyúló negyeddöntő első szettjében a 13-szoros Roland Garros-győztes spanyol Nadal egyértelmű fölényben volt, jobban szervált és a többi statisztikai mutatóban is jobbnak bizonyult a szerb címvédőnél, akinek idén Párizsban ez volt az első elveszített játszmája.

A 6:2-re végződött első felvonás után a másodikban az agresszívabban teniszező spanyol 3:0-ra elhúzott, ezután azonban némileg fáradni látszott: az adogatásai hatékonysága és a játéka pontossága is visszaesett, ezt kihasználva Djokovic sorozatban négy játékot nyert – köztük akadt 19 perces is –, és az 1 óra 28 percig tartó, rendkívül nehéz szett bezsebelésével egyenlített.

A harmadik játszma az ismét összeszedettebben és energikusabban teniszező Nadal brékjével indult, és uralta is ezt a periódust a 36. születésnapját pénteken ünneplő spanyol kiválóság, így ez a szett újra 6:2-vel lett az övé.

A negyediknek három óra játékot követően, immár éjfél után vágtak neki a felek, és a magas színvonalú, a résztvevők klasszisához méltó megoldásokat felvonultató mérkőzésen először Djokovic került brékelőnybe (3:0). Nadal azonban nem akarta ötödik szettre hagyni a döntést, a játszma második felében újra koncentráltabb játékot mutatott: két szettlabda hárítása után 5:5-nél beérte riválisát. Pontos és gyors ütéseinek köszönhetően pedig a rövidítésben a többször hibázó világelső fölé kerekedett, és megnyerte a 4 óra 12 percig tartó emlékezetes összecsapást.

Ezzel kettejük örökmérlegét tekintve Nadal 29. győzelmét aratta Djokovic 30 sikere mellett, salakon pedig 20-8 az állás Nadal javára.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Nadal (spanyol, 5.)–Djokovic (szerb, 1.) 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7–4)
korábban:
Zverev (német, 3.)–Alcaraz (spanyol, 6.) 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9–7)

korábban:

nők:
Trevisan (olasz)–Fernandez (kanadai, 17.) 6:2, 6:7 (3–7), 6:3
Gauff (amerikai, 18.)–Stephens (amerikai) 7:5, 6:2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában