Tenisz

2022.07.22. 13:00

Djokovic is ott lesz a Laver Kupán

A 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes is tagja lesz az európai csapatnak a szeptemberi viadalon.

A viadal honlapján pénteken jelentették be, hogy a szerbek klasszisa - aki két hete hetedszer nyerte meg a wimbledoni tornát - pályára lép a tornán.

Djokovic 2018 után másodszor lesz tagja az európai csapatnak a 2017-ben életre hívott háromnapos versenyen, amelynek idén London ad otthont.

A szerb játékos mellett ott lesz az O2 Arénában a 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal, a 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes, hosszú ideje harcképtelen Roger Federer, valamint a britek kétszeres olimpiai bajnoka, a szintén korábbi világelső Andy Murray is. 

A Laver Kupa történetében először fordul elő, hogy a nagy négyesnek nevezett versenyzők mindegyike pályára lép.
A világválogatottban eddig a kanadai Félix Auger-Aliassime, az amerikai Taylor Fritz és az argentin Diego Schwartzman szereplése biztos szeptember 23. és 25. között.
Az európai és a világválogatott párharcára eddig négyszer került sor - Prága, Chicago, Genf és Boston volt a helyszín -, valamennyi alkalommal Európa bizonyult jobbnak.

Borítókép: A szerb Novak Djokovic, miután győzött a brit Cameron Norrie ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében 2022. július 8-án. Fotó: MTI/AP/Alastair Grant

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában