Optimizmus

2022.07.01. 09:38

Flick: nincs probléma az utánpótlással a német futballban

Hansi Flick, a magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nincs probléma a sportág utánpótlásával az országban.

Optimista vagyok ebben a kérdésben, mert mindig jönnek új és tehetséges játékosok, ezen nagyon keményen dolgozik a szövetségünk

– nyilatkozta az 57 éves szakember csütörtök este Frankfurtban, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) új edzőközpontjának átadásán.

Flick szerint mindenekelőtt az a fontos, hogy

felismerjük a potenciált, mire lehet képes egy futballista, és hova juthat el kettő, három, vagy négy év múlva.

„Ezért is van szükségünk erre a létesítményre” – tette hozzá.

A 150 millió euróért épített edzőközpont és akadémia a DFB közlése szerint a német labdarúgás „szíve” lesz, a felnőtt válogatott pedig itt készül majd fel szeptemberben a magyarok és az angolok elleni Nemzetek Ligája-találkozókra.

Oliver Bierhoff, a német szövetség sportigazgatója szerint a korosztályos válogatottak is profitálnak majd az új létesítmény nyújtotta lehetőségekből.

Rendkívül fontos az a tudományos tevékenység, amit itt elvégzünk, mert ez jobbá teszi majd a csapatnál zajló munkát, de elérhetővé tesszük a teljes futballrendszerünk számára

– jelentette ki.

Bierhoff úgy vélte, nincs még egy szövetség a világon, amely

így összefogná a sportolók, a szakértők és a klubok között zajló munkát.

Az A divízió 3. csoportját vezető magyar válogatott szeptember 23-án játszik Németországban, három nappal később pedig az Európa-bajnok olaszokat fogadja, míg a németek Anglia vendégeként zárják az NL-sorozatot.

Borítókép: Hansi Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország–Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában