Tenisz

2022.09.15. 17:10

Idén már nem játszik Simona Halep

A női tenisz-világranglista korábbi éllovasa orrműtéten esett át, ezért idén már nem teniszezik.

A román Simona Halep a német Nastasja Mariana Schunk ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 24-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Martin Divisek

A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes román sportoló csütörtökön a közösségi oldalán felidézte, februárban nagyon közel állt a visszavonuláshoz, mert nem hitte, hogy van elég ereje ahhoz, hogy visszatérjen a legjobb tíz közé. Sokszor szorongott, és úgy gondolta, ideje abbahagyni a teniszt, mert veszélybe került a mentális egészsége.

Miután csatlakozott Patrick Mouratoglou edző csapatához, visszatért a tenisz iránti szenvedélye, és lassacskán újra elkezdett hinni abban, hogy még mindig képes magas szinten játszani.

Mindent maradéktalanul megcsináltam, amit mondott, teljesen nyitott voltam mindenre annak kapcsán, hogyan kell csinálnom és mennyi munkát kell elvégeznem. A célom nagyon világos volt: egy évet adtam magamnak, hogy visszakerüljek a legjobb tízbe

– írta Halep, aki jelenleg a kilencedik helyen áll.

Miután augusztusban kikapott Darija Sznigurtól az amerikai nyílt bajnokság első fordulójában, teljesen kimerültnek érezte magát, és úgy döntött, megfogadja orvosainak tanácsát, beleegyezett az orrműtétbe, hogy megszűnjenek a légzési problémái, amelyek hosszú évek óta hátráltatták, és egyre súlyosbodtak.

Találkozunk a pályán, 2023-ban! Úgy érzem, még sok dolgom van a teniszpályán, és még vannak céljaim

– írta végül Halep.

A sportoló teljes bejegyzését itt lehet elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában