Labdarúgás

2022.12.29. 09:25

Szerződtette Cody Gakpót a Liverpool

A Vörösök szerda késő este honlapjukon jelentették be a 23 éves holland támadó érkezését.

MTI

A holland Cody Gakpo, miután gólt fejelt a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának első fordulójában játszott Szenegál–Hollandia mérkőzésen a dohai al-Tumama Stadionban 2022. november 21-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mohamed Meszara

A Liverpool szerződtette Cody Gakpo holland válogatott labdarúgót. A Vörösök szerda késő este honlapjukon jelentették be a 23 éves támadó érkezését.

A játékos a PSV Eindhoventől érkezik, amelyben a mostani idényben a világbajnoki szünetig 14 mérkőzésen kilenc gólja és 12 gólpassza volt.

A labdarúgó vételárát nem hozták nyilvánosságra, de sajtóhírek szerint a Liverpool 37 millió fontot (16,8 milliárd forintot) fizetett Gakpo játékjogáért.

A csatárért – aki a katari világbajnokságon háromszor volt eredményes – a Manchester United is érdeklődött, ám a Liverpool végül ősi riválisa előtt lecsapott Gakpóra.

Jürgen Klopp együttese, amely hatodik helyen áll a Premier League-ben, a támadószekcióból korábban térsérülés miatt elvesztette a kolumbiai Darwin Núnezt, míg a portugál Diogo Jota október óta vádlisérülés miatt harcképtelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában