Döntő győzelmek

2023.01.08. 14:46

Novak Djokovic és Arina Szabalenka nyerte az Adelaide-i tenisztornát

Az egykori világelső szerb ellenfele a világranglistán 33. helyezett amerikai Sebastian Korda volt, míg a világranglistán 5. fehérorosz játékos a cseh tinédzsert, Linda Noskovát verte meg.

A győztes szerb Novak Djokovic ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6:7, 7:6, 6:4 arányban győzött az amerikai Sebastian Korda ellen az adelaide-i tenisztorna férfi egyesének döntőjében 2023. január 8-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Kelly Barnes

Nagy küzdelmet követően az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovic megnyerte az adelaide-i keménypályás tenisztorna férfiversenyét.

A viadal vasárnapi döntőjében a világranglistán 33. helyezett amerikai Sebastian Korda volt az egykori világelső, jelenleg 5. szerb klasszis ellenfele.

Az egy-egy bréket hozó első játszma a rövidítésben dőlt el, és Korda tett szert szettelőnyre. A második játszma végkifejletében az amerikai 6:5-ös előnyét követően brék-, illetve mérkőzéslabdához jutott, de azt szerb riválisa hárította, majd a rövidítésben egyenlített. A harmadik szettben egyetlen brék bizonyult döntőnek, Djokovic 5:4-es vezetését követően vette el Korda adogatójátékát.

A mérkőzés 3 óra 9 percig tartott.

A 35 éves Djokovic karrierje 92. ATP-tornagyőzelmét aratta.

SZABALENKA, Arina
A győztes fehérorosz Arina Szabalenka ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6:3, 7:6 arányban legyőzte a cseh Linda Noskovát az adelaide-i tenisztorna női egyesének döntőjében 2023. január 8-án
Fotós: Matt Turner / Forrás: MTI/EPA/AAP

Szabalenka nyerte a nők küzdelmét

A második helyen kiemelt Arina Szabalenka győzelmével zárult az adelaide-i keménypályás tenisztorna női versenye.

A világranglistán 5. fehérorosz játékos a viadal vasárnapi döntőjében két játszmában múlta felül a torna meglepetésjátékosát, a selejtezőből indult cseh tinédzsert, Linda Noskovát (102.). Az első szettet egyetlen brék döntötte el - Szabalenka 3:2-es vezetését követően vette el Noskova adogatójátékát -, majd a brék nélküli második játszmában rövidítésre volt szükség. Abban a fehérorosz 5-1-re elhúzott, cseh riválisa pedig hiába kapaszkodott már.

A 18 éves Noskova az orosz Darja Kaszatkinát, a fehérorosz Viktorija Azarenkát, majd az elődöntőben az első kiemelt tunéziai Onsz Dzsabőrt is búcsúztatta, de Szabalenka ellen már nem jött össze az újabb bravúr, bár ezúttal sem játszott alárendelt szerepet.

A 24 éves Szabalenka karrierje 11. tornagyőzelmét aratta.

Eredmények:

férfi torna (642,7 ezer dollár összdíjazás):
döntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Korda (amerikai) 6:7 (8-10), 7:6 (7-3), 6:4

korábban:
női torna (826,8 ezer dollár összdíjazás):
döntő:
Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Noskova (cseh) 6:3, 7:6 (7-4)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában