Feszültség a csapatnál

2023.04.26. 08:01

Dárdai felé köpött a Hertha egyik játékosa, a klub kirúgta a renitens labdarúgót (videó)

Dárdai Pál azért küldte el a csapat edzéséről Ivan Sunjicot, a Hertha BSC focistáját, mert nem figyelt oda a megbeszélésre. Egy videóból kiderül, hogy az eset után a lesétáló Sunjic a neki háttal álló Bódog Tamás másodedző felé köpött a földre. Erre reagálhatott a magyar vezetőedző valóban kifogásolható, de a fejlemények ismeretében valamilyen szinten érthető stílusban. A horvát labdarúgó pedig tovább tetézte a dolgot, ugyanis ezután jól láthatóan köpött még egyet a földre, immáron Dárdai irányába.

Dárdai Pál, a Werder Bremen elleni hazai mérkőzésen a berlini Olimpiai-stadionban, 2023. áprils 22-én

Forrás: AFP

Fotó: SOEREN STACHE

Az ügy előzménye az volt, hogy Dárdai hazazavarta az edzésről a Werder elleni meccsen pályára sem lépett egyszeres horvát válogatott játékost, Ivan Sunjicot. Dárdai nem válogatta meg a szavait, ezekkel a mondatokkal parancsolta az öltözőbe a szerinte fegyelmezetlen labdarúgót: – Mehetsz! Viszlát, b…szd meg!

Training Hertha BSC
A Hertha új edzője, Dárdai Pál nevet egy edzésen 2023. április 17-én 
Fotó: Sebastian Räppold / Forrás: AFP

A Bild értesülései szerint a Sky televíziós csatorna szakértőjeként dolgozó korábbi klasszis középpályás, Dietmar Hamann erre a hírre kifakadt, mert szerinte nem lehet így beszélni egy játékossal. 

Jogában áll elküldeni őt, de ez a szóhasználat egyszerűen nem működik. Tartozik egy bocsánatkéréssel Sunjicnak és a többi futballistának is

– mondta el a véleményét Hamann.

Ezt követően jelent meg a Bildnél az a videó, ami pontosan megmutatta, hogy mi is történt valójában. 

A lap szerint Dárdai azért küldte el az edzésről Sunjicot, mert nem figyelt oda a megbeszélésre. A videó tanúsága szerint ezt még viszonylag higgadtan tette Dárdai, aki aztán azon húzhatta fel magát, hogy a lesétáló Sunjic a neki háttal álló Bódog Tamás másodedző felé köpött a földre – írja a Magyar Nemzet.

Erre reagálhatott Dárdai az elterjedt – valóban kifogásolható, de a fejlemények ismeretében valamilyen szinten érthető – stílusban. Sunjic pedig még tetézte is a dolgot, ugyanis ezután jól láthatóan köpött még egyet a földre, immáron Dárdai irányába.

A német klub Sunjicot azonnali hatállyal felfüggesztette az idény végéig. 

Ez azt jelenti, hogy az egyszeres horvát válogatott védekező középpályás többet nem lép pályára a Hertha BSC mezében, hiszen csak kölcsönben szerepelt Németországban a Birmingham City játékosaként.

A Bundesliga utolsó helyén álló Hertha élére harmadszorra is kinevezett magyar klublegenda a hétvégén a Werder Bremen elleni hazai 4–2-es vereséggel kezdett a berlini Olimpiai-stadionban. Dárdai csapata a következő fordulóban a Bayern Münchennel találkozik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában