ISL

2020.11.22. 21:32

A Cali Condors nyerte a Nemzetközi Úszóligát

A Cali Condors csapata nyerte a Duna Arénában rendezett Nemzetközi Úszóligát; a vasárnapi zárónapon, a finálé második felvonásán is születtek világcsúcsok a 25 méteres medencében.

Budapest, 2020. október 18. A nõi 400 méteres gyorsúszás rajtja a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második mérkõzésén a Duna Arénában 2020. október 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az amerikai Caeleb Dressel azt követően, hogy szombaton 100 méter pillangón és 50 méter gyorson repesztett rövidpályás világcsúcsot, ezúttal 100 méter vegyesen 49.28 másodpercre javította meg azt az időt (49.88), amit még hétfőn úszott.

A másik rekord Adam Peaty nevéhez fűződik: a brit sztár múlt vasárnap Cameron van der Burgh 2009-es világcsúcsát javította meg 55.49 másodpercre, amiből most tovább faragott, az új rekord 55.41 másodperc.

A finálé egyetlen magyar résztvevője Jakabos Zsuzsanna volt, aki a tavalyi bajnok Energy Standard színeiben vasárnap 200 méter pillangón negyedik, 400 méter vegyesen pedig ötödik lett.

A harmadik a London Roar, a negyedik az LA Current lett.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzdött egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vett részt egy viadalon. Egy számban klubonként két úszó versenyezhetett, a helyezések alapján kaptak pontokat a csapatok, így alakult ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehetett szerezni alapvetően – ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyert, akkor pontokat rabolhatott a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval jártak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig akár triplázni is lehetett.

A sorozat második szezonját a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével rendezték a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” kellett élniük. Az alapszakaszban tíz fordulót rendeztek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában