Phjongcshang 2018

2017.12.11. 12:03

Gyarmati Pankának nagyon kevés az esélye a szereplésre

Január közepén tér vissza, a februári olimpiai szereplésre azonban szinte semmi esélye sincs a legjobb magyar hódeszkásnak.

A sportoló, aki 2016-ban a sportág történetében első magyarként nyert vk-versenyt, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt hétfőn az elmúlt egy évéről és a közeljövő programjáról, és mint mondta: „nagyon-nagyon pici az esélye” annak, hogy a phjongcshangi téli játékokon szerepeljen – számolt be róla az MTI.

„Igazából egy versenyem lesz előtte, de alapvetően hat versenyt néznek. Azok vannak átlagolva”

- érzékeltette a helyzetet a hódeszkás, aki a 2022-es olimpiát még távolinak nevezte, ezért azzal kapcsolatban nem is akart ígérgetni.

A 24 éves versenyző tavaly novemberben edzés közben eltörte a sípcsontját, ezután hosszú rehabilitációs időszak következett. Elárulta, elsősorban mentálisan volt nehéz megküzdenie a helyzettel, ugyanakkor még mindig nincs százszázalékos állapotban, érez fájdalmat a lábában, ennek ellenére mindent el tud végezni, ami szükséges.

Gyarmati első versenye előtt még három hétig Coloradóban edzőtáborozik, majd január közepén indul a svájci vk-állomáson. A szezonban ezek után még Franciaországban és Olaszországban szerepel egy-egy viadalon.

Borítókép: Gyarmati Panka hódeszkás a legeredményesebb évét záró Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) budapesti sajtótájékoztatója után 2016. március 23-án.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában