Járvány

2021.03.01. 09:26

Hiába ajánlotta fel a bahreini vezetés, nem kérnek oltást a csapatok

A Bahreini Királyság felajánlotta a Forma–1-es mezőny versenyzőinek és csapattagjainak koronavírus elleni beoltását, ezt azonban a versenysorozat vezetése a BBC értesülései szerint elutasította.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (C-L) and Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas (C-R) stand next to their cars after the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on December 13, 2020. (Photo by Giuseppe CACACE / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Giuseppe Cacace

A szahíri versenypálya közleménye szerint Bahrein a nemzeti oltási programját kiterjesztette a királyságban sorra kerülő nagyobb rendezvényekre, eseményekre is, ennek nyomán az F1-ben dolgozók számára a Biontech–Pfizer vakcináját ajánlotta fel. Bahreinben alapvetően öt különböző oltás áll rendelkezésre.

A BBC beszámolója szerint azonban

az F1 irányítói nem akarják, hogy a vb-n dolgozók, a versenyzők, valamint a csapatok tagjai korábban sorra kerüljenek, mint azt az Egyesült Királyság egészségügyi rendszerének oltási terve előírja.

A Forma–1-ben szereplő tíz csapatból nyolcnak Nagy-Britanniában van a központja.

Stefano Domenicali, az F1 új elnök-vezérigazgatója már korábban kijelentette, hogy

a Forma–1 nem kívánja elvenni az oltás lehetőségét a leginkább veszélyeztetett emberektől.

Bahrein azért is ajánlotta fel az oltást, mert az idény előtti egyetlen hivatalos tesztet március 12–14-én tartják Szahírban, ahol majd a szezon első versenyét is megrendezik március 28-án. Emiatt a Forma–1-ben dolgozók nagy része 21 napig Bahreinben tartózkodik, ennyi idő alatt mindkét oltás beadható lenne.

Forrás: MTI

Borítókép: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas Abu-Dzabiban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában