helytállt

2020.07.22. 10:12

Mégis marad Pioli az AC Milan vezetőedzője

Az olasz sajtó biztosra vette, hogy csak a mostani szezon végéig marad posztján és a német Ralf Ragnick váltja majd.

AC Milans Italian coach Stefano Pioli gestures during the Italian Serie A football match AC Milan vs Bologna played behind closed doors on July 15, 2020 at the San Siro Stadium in Milan, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

A következő szezonban is Stefano Pioli irányítja majd az AC Milan labdarúgócsapatát, miután megállapodott a klubbal szerződésének meghosszabbításáról.

Az 54 éves trénert tavaly októberben nevezték ki, és a kezdeti nehézségek után csapatával egyre jobb teljesítményt nyújtott, ennek ellenére február óta az olasz sajtó biztosra vette, hogy csak a mostani szezon végéig marad posztján és a német Ralf Ragnick váltja majd, akivel február óta tárgyaltak a piros-feketék.

Piolival különösen a koronavírus-járvány miatti három hónapos kényszerszünetet követő időszakban remekelt az együttes, mely az újraindulás óta kilenc bajnokijából két döntetlen mellett hetet megnyert, legyőzte többek között a Juventust, a Laziót és az AS Romát is.

A kiváló sorozat ellenére is sokáig Ragnick tűnt befutónak az edzői posztra, ám kedden este előbb német lapok adtak hírt arról, hogy az olasz szakember marad, majd a klub a Sassuolo 2-1-es legyőzését követően hivatalosan bejelentette, hogy két évre szóló új megállapodást kötött Piolival, akinek megbízatása 2022 júliusáig szól.

„Stefano briliánsan menedzselte a járvány miatti leállás időszakát és az újraindulást, és az egész csapatra nagyon pozitív hatással volt” – méltatta az edzőt közleményében a Milan. – „Megmutatta, hogy képes olyan futballt játszatni az együttesünkkel, amelyet elképzeltünk.”

Az ötödik helyen álló AC Milan legutóbbi győzelmével biztossá tette, hogy a következő idényben szerepelhet az Európa-ligában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában