Torontói tenisztorna

2018.08.13. 10:20

Nadal a 80. tornagyőzelmét aratta

A 32 éves sztárteniszező idén ötödször ünnepelhetett trófeával a kezében.

CAN00813105. El tenista español Rafael Nadal se clasificó a las semifinales del Masters de Toronto al remontar una desventaja inicial e imponerse al alemán Philipp Kohlschreiber, mientras que el argentino David Nalbandián quedó eliminado. Nadal, máximo favorito a quedarse con el trofeo del certamen que reparte 2.43 millones de dólares en premios, venció al número 37 del ranking mundial en tres mangas, por parciales de 3-6, 6-3 y 6-4, luego de dos horas de juego. NOTIMEX/FOTO/ZOU ZHENG-XINHUA/COR/SPO/

Forrás: AFP

Fotó: XINHUA / NOTIMEX

A világelső spanyol Rafael Nadal két szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az 5,3 millió dollár (1,4 milliárd forint) összdíjazású keménypályás torontói férfi tenisztorna döntőjében, és pályafutása 80. tornagyőzelmét aratta.

A vasárnapi finálé 1 óra 41 percig tartott, és a sima első játszmát követően a második csak a rövidítésben dőlt el.

A 32 éves Nadal negyedik alkalommal diadalmaskodott a rangos viadalon, idén ötödször ünnepelhetett trófeával a kezében, míg Masters-tornákon 33. alkalommal nem talált legyőzőre.

A vesztes Cicipasz – aki a döntő napján ünnepelte 20. születésnapját – karrierje során másodszor jutott ATP-torna döntőjébe. Áprilisban, Barcelonában szintén Nadaltól kapott ki a fináléban, bár akkor salakon sokkal simábban (6:2, 6:1) alakult a mérkőzés.

Eredmény, döntő:

Nadal (spanyol, 1.)-Cicipasz (görög) 6:2, 7:6 (7-4)

Borítókép: Rafael Nadal. Forrás: AFP / XINHUA / NOTIMEX

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában