Ország-világ

2020.12.02. 22:51

Nem sikerült a bravúr, legyőzte a Fradit a Barcelona

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte szerdán a Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G csoportot.

Budapest, 2020. december 2. Sergio Busquets (b), a Barcelona és Sigér Dávid(b2), a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Ferencváros - FC Barcelona mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. december 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A katalánok gyorsan eldöntötték az összecsapást, hiszen Antoine Griezmann, Martin Braithwaite és Ousmane Dembélé találataival kevesebb, mint fél óra játék után már 3-0-ra vezettek, és biztosan megtartották előnyüket.

A magyar bajnok először nem szerzett gólt a BL főtábláján.

A rosszabb gólkülönbségével negyedik Ferencváros jövő kedden az ukrán Dinamo Kijev otthonában zárja a csoportkört, a találkozó tétje a kvartett harmadik helye, azaz az Európa-liga legjobb 32 csapata közé kerülés lesz. A győztes lesz a harmadik, a döntetlen a hazaiaknak kedvez, kivéve ha 3-3, vagy még több gólos.

A 14. percben Dembélé Botka lábai között ugratta ki Jordi Albát a bal oldalon, a védő centerezését a rövidnél érkező Griezmann csodálatos mozdulattal, sarokkal továbbította a hálóba, a labda Dibusz lábai között talált utat a kapuba (0-1). A 21. percben megint csak Dembélé könnyedén húzott el Botka mellett, tökéletes középre adását pedig Braithwaite négy méterről becsúszva a bal alsó sarokba lőtte (0-2).

Nem sokkal később, a 28. percben Braithwaite ugrott ki a leshatáron, betört a 16-oson belülre, Frimpong pedig hátulról szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt Dembélé a jobbra vetődő Dibusz mellett a kapu bal oldalába lőtte (0-3).

Azonnal beszorult a Ferencváros, a zöld-fehérek saját 16-osuk előteréből is csak komoly nehézségek árán tudták kihozni a labdát.

Nem sokkal a fordulást követően Nguen révén először került helyzetbe a Ferencváros, amely jóval kisebb nyomás alatt futballozhatott, ugyanis a Barcelona már közel sem annyira erőltette úgy letámadást, mint az első félidőben. A hazaiak a csereként pályára lépő Baturina fejesénél jártak a legközelebb a gólhoz, de Neto könnyedén hárított. A hajrában könnyedén labdázgatott a Barcelona, és még el is puskázott néhány helyzetet, így az eredmény nem változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában