megmozdult a város

2018.04.23. 16:42

Népünnepély volt a Napoli győzelme után

Tizenötezer Napoli-szurkoló várta a dél-olasz labdarúgócsapat játékosait a nápolyi repülőtéren hétfőn hajnalban, miután az együttes vasárnap este bajnoki mérkőzésen 1-0-ra győzött a Juventus otthonában.

Neapoletan Supporters to Capoldichino Airport Celebrations after the victory of SSC Napoli against Juventus, in Naples, Italy, on April 22, 2018. (Photo by Paolo Manzo/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Paolo Manzo

„Mi vagyunk az egyetlen klub, amely a teljes lakosságot képviseli, hiszen a többi olasz nagyvárosnak legalább két csapata van” – mondta a diadal után könnyeivel küszködve Maurizio Sarri, a Napoli vezetőedzője.

A lefújást követően Nápoly-szerte nagy ünneplés kezdődött: az emberek tűzijátékokat gyújtottak, s a Trieste e Trento téren a szökőkútba ugráltak. A csapatbusz hétfőn reggel közel két óra alatt jutott csak el a repülőtértől pár száz méterre található edzőközpontba, akkora volt a tömeg az autópályán:

a szurkolók a dugó miatt autóikat az úton hátrahagyva igyekeztek üdvözölni az együttest.

A vasárnapi sikerrel a Napoli hátránya négy fordulóval az idény vége előtt mindössze egy pont a listavezető Juventushoz képest, ráadásul a sorsolása is könnyebb.

Ünneplő tömeg a nápolyi reptéren.
Forrás: AFP / NurPhoto | Fotós: Paolo Manzo

„Ha a hátralévő találkozókat nézzük, valóban a nápolyiak a favoritok, de a mérkőzéseket meg is kell nyerni” – jelentette ki a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri. Hozzátette, mindvégig biztos volt abban, hogy a bajnoki cím az utolsó fordulóban fog eldőlni.

Az összesen 31-szeres bajnok Juventus – mely egy hete még hatpontos előnyben volt – az elmúlt hat évben megnyerte a Serie A-t, a kétszeres első Napoli pedig legutóbb 1990-ben ünnepelhetett aranyérmet, még Diego Maradonával a soraiban.

A Juventus és a Napoli hátralévő mérkőzései (zárójelben a csapatok helyezése):

35. forduló: Internazionale (5.)-Juventus, Fiorentina (9.)-Napoli

36. forduló: Juventus-Bologna (11.), Napoli-Torino (10.)

37. forduló: AS Roma (3.)-Juventus, Sampdoria (8.)-Napoli

38. forduló: Napoli-Crotone (17.), Juventus-Verona (19.)

Borítókép: örömittas nápolyi szurkolók várják a győztes csapatot

AFP / NurPhoto / Paolo Manzo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában