viszlát, forma-1

2018.10.15. 15:45

Vandoorne búcsút int a száguldó cirkusznak

A Forma-E-ben folytatja pályafutását Stoffel Vandoorne, a Forma-1-es McLaren istálló belga pilótája.

VANDOORNE Stoffel (bel), McLaren Renault MCL33, portrait during the 2018 Formula One World Championship, Japan Grand Prix from October 4 to 7 at Suzuka - Photo Clement Marin / DPPI

Fotó: DPPI

Az elektromos formulaautós sorozatban szereplő HWA istálló hétfői bejelentése szerint a 26 éves versenyző csapattársa Gary Paffett, a német túraautó-bajnokság (DTM) friss bajnoka lesz.

A Forma-E következő idénye december közepén rajtol, az első hivatalos tesztnapra pedig már ezen a héten sor kerül a spanyolországi Valenciában.

A HWA a Mercedes hivatalos partnereként a stuttgarti autómárka elektromos versenyautóit üzemelteti majd a Forma-E-ben, miután a Mercedes jövőre a DTM-ben már nem indul, és a Forma-1-re, valamint a Forma-E-re koncentrál.

A 37 éves Paffett vasárnap, a DTM szezonzáró hockenheimi futamán nyerte meg 2005 után másodszor a német túraautó-bajnokságot a Mercedes színeiben.

Borítókép: AFP / DPPI / Clement Marin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában