Vb-2018

2018.06.17. 19:32

Vereséggel kezdtek a címvédő németek

A játék színvonala remek volt, a labdát többet birtokló címvédő is próbálkozott, de a támadásszövése erőtlenebbnek tűnt, mint a riválisé.

Moszkva, 2018. június 17. A mexikói Hirving Lozano (j) berúgja csapata elsõ gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Németország – Mexikó mérkõzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)

A címvédő Németország nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott vasárnap Mexikótól a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában.

A csereként pályára lépett mexikói Rafael Márquez ötödik világbajnokságán kapott lehetőséget, és ezzel csatlakozott rekorder honfitársához, az ugyancsak öt vb-n szerepelt Antonio Carbajalhoz és a német Lothar Matthäushoz.

Eredmény:

F csoport, 1. forduló:

Mexikó-Németország 1-0 (1-0)

Moszkva (Luzsnyiki Stadion), 78 011 néző, v.: Alireza Faghani (iráni)

gólszerző: Lozano (35.)

sárga lap: Morano (40.), Herrera (90.), illetve Müller (83.), Hummels (84.)

Mexikó:

Guillermo Ochoa – Carlos Salcedo, Hugo Ayala, Hector Moreno, Jesus Gallardo – Hector Herrera, Andres Guardado (Rafael Márquez, 74.) – Miguel Layun, Carlos Vela (Edson Alvarez, 58.), Hirving Lozano (Raúl Jiménez, 66.) – Javier Hernandez

Németország:

Manuel Neuer – Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Mats Hummels, Marvin Plattenhardt (Mario Gomez, 79.) – Toni Kroos, Sami Khedira (Marco Reus, 60.) – Thomas Müller, Mesut Özil, Julian Draxler – Timo Werner (Julian Brandt, 87.)

I. félidő:

35. perc: Vela indította a felező vonaltól Hernandezt, aki a kapuhoz közeledve a bal oldalon érkező Lozanóhoz passzolta a labdát, ő pedig egy visszahúzós csel után nyolc méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

Nagy iramban, mindkét oldalon helyzetekkel indult a találkozó, a veszélyesebb lehetőségek Neuer kapuja előtt alakultak ki. A mexikóiak bátran támadtak, többször is átjátszották a kissé meglepett német védelmet, de a befejezéseket rendre elpuskázták. A játék színvonala remek volt, a labdát többet birtokló címvédő is próbálkozott, de a támadásszövése erőtlenebbnek tűnt, mint a riválisé.

A gyors kontrából esett gól feltüzelte a németeket, többek között egy kapufával válaszoltak – Kroos szabadrúgása után Ochoa tolta a keresztlécre a labdát -, de a szünetig nem sikerült egyenlíteniük.

A fordulást követően nem változott a játék képe, meddő német fölényt és gyors mexikói ellentámadásokat láthatott a közönség, bár utóbbiak száma csökkent az első félidőhöz képest. Az idő előrehaladtával egyre jobban fáradt a közép-amerikai gárda, amelyet beszorított ugyan a világbajnok, de túl lassan, körülményesen járatta a labdát, így valódi helyzetet csak elvétve tudott kialakítani.

A hajrában néha kijött a szorításból a hősiesen védekező mexikói csapat, de a fizikailag és mentálisan fáradt játékosok jóval kevésbé voltak élesek, mint korábban. A csereként beállt Brandt a végén még lőtt egy kapufát, de ez kevésnek bizonyult, hogy a címvédő elkerülje a vereséget.

Borítókép: A mexikói Hirving Lozano (j) berúgja csapata első gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Németország – Mexikó mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában