az erős nő

2018.08.17. 20:21

Emma Thompson az idős színésznőkért kampányol

Az idősebb színésznőknek több lehetőséget kell adni a filmvásznon – erre hívta fel a figyelmet az Oscar-díjas brit színésznő, Emma Thompson a The Children Act című filmjének csütörtöki londoni bemutatóján.

British actress Emma Thompson poses on the red carpet arriving to attend the UK premiere of the film The Children Act in London on August 16, 2018. / AFP PHOTO / Anthony HARVEY

Fotó: AFP

Az 59 esztendős Thompson, akit olyan kosztümös filmekből is ismer a közönség, mint a Napok romjai vagy az Értelem és érzelem, a The Children Act című filmjében bírónőt alakít, akinek döntést kell hoznia egy vérátömlesztést vallási okok miatt elutasító kamasz ügyében, miközben ő maga magánéleti gondokkal küzd.

A film vörös szőnyeges bemutatóján a színésznő elmondta: vonzotta az erős nő szerepe.

„Még nem láttam női bíróról szóló történetet, és szerintem ebben a patriarchális világban, amikor az ember meghallja a szót, hogy bíró, mindenki automatikusan egy férfira gondol” – mondta. Majd azt is hozzáfűzte: továbbra is probléma, hogy hiányoznak az idősebb színésznőknek való jó szerepek.

„A férfiaknak semmi gondjuk ezzel. Ez olyasmi, amelyen még nem sikerült megfelelően változtatni. Keressük a valóban jó és érdekes új szerepeket, és az embernek reménykednie kell” – fogalmazott Thompson.

Filmelőzetes:

Borítókép: Emma Thompson a film bemutatóján

AFP PHOTO / Anthony Harvey

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!