csak második lett

2017.11.20. 10:26

Keveset hozott a konyhára Az Igazság Ligája

Jócskán elmaradt a várakozástól az újabb Warner Bros. képregényfilm, Az Igazság Ligája premierhétvégi bevétele az észak-amerikai mozikban, de a stúdió szerint még fordulhat a kocka.

Ben Affleck arrives for the world premiere of Warner Bros. Pictures' "Justice League," November 13, 2017 at the Dolby Theater in Hollywood, California. / AFP PHOTO / Robyn Beck

A Zack Snyder (300, Az acélember) rendezte szuperhősfilm péntektől vasárnapig 96 millió dollárt (25,4 milliárd forintot) keresett a mozipénztáraknál, miközben legalább 110 millió dolláros debütálást vártak tőle.

A marketingköltségek nélkül 250-300 millió dollárba került produkcióval kapcsolatban a Warner Bros. filmstúdió mégis optimistán nyilatkozott. Jeff Goldstein, a stúdió belföldi forgalmazási vezetője elismerte ugyan, hogy többre számított, viszont hozzátette, hogy mivel a héten sokan szabadságon lesznek a csütörtöki hálaadásnap miatt, bőven elképzelhető, hogy megugrik a film jegyeladása.

Az igazi csoda című családi film Julia Robertsszel, Owen Wilsonnal és Jacob Tremblayvel ellenben szép sikerrel indította forgalmazását: a 20 millió dollárból forgatott filmre 27,1 millió dollárért (7,1 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, s ezzel a hétvége második helyezettje lett a kasszasikerlistán.

Az első öt legnagyobb jegyeladást elérő film közé a Thor: Ragnarök, a Megjött apuci 2. és a Gyilkosság az Orient expresszen című film fért még be.

A Chris Hemsworthszel forgatott Thor 21,8 millió dollárt (5,8 milliárd forintot), a téli ünnepekre Will Ferrell, Mark Wahlberg, Mel Gibson és John Lithgow sztárszereposztással készült Megjött apuci 2. 14,8 millió dollárt (4 milliárd forintot), az Agatha Christie klasszikus krimijéből született új feldolgozás pedig 13,8 millió dollárt (3,6 milliárd forintot) keresett a hétvégén az amerikai és kanadai mozikban.

Borítókép: Ben Affleck, Az Igazság Ligájájában a Batmant alakító színész a film premierjén 2017. november 13-án

AFP PHOTO / Robyn Beck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!