ki kell állni az életért

2018.04.20. 21:35

Kitüntetést kapott humanitárius munkájáért Bono

Az indoklás szerint a szegénység elleni küzdelemben és az AIDS elleni harcban kifejtett vezetői munkájáért kapta a medált.

Irish U2 musician and philanthropist Bono, co-founder of the organisation ONE, leaves following his meeting with the French president at the Elysee Palace in Paris on July 24, 2017. Paul David Hewson, better known as Bono, will be meeting the French president in a bid to champion his organisation One which battles against extreme poverty and illness, particularly in Africa.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: JACQUES DEMARTHON

A George W. Bush-medált első ízben adták át csütörtökön a dallasi George W. Bush Elnöki Központban. A kitüntetést a volt elnök nyújtotta át Bonónak, aki az indoklás szerint a szegénység elleni küzdelemben és az AIDS elleni harcban kifejtett vezetői munkájáért kapta a medált.

A kitüntetést, amelyet ezentúl évente adnak át, olyanok kaphatják, akiknek valamilyen téren sikerült változást elérnie a világban.

Bono videoüzenetben méltatta Bush, az amerikai kongresszus és az amerikai adófizetők közreműködését abban, hogy sikerült előrelépni az AIDS elleni küzdelemben a fertőzésnek leginkább kitett népességben.

Ugyanakkor hozzátette: a küzdelem jövője bizonytalan, mivel a jelenlegi kormány arról beszél, hogy „visszafordulna” ezen az úton.

Bono szerint az amerikaiaknak határozottan ki kell állnia az életek megmentéséért.

Borítókép: Bono, az ír U2 együttes frontembere

Forrás: AFP/Jacques Demarthon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!