Ruhátlan szépség

2018.08.13. 12:10

Megtalálták Marilyn Monroe egyik elveszettnek hitt filmjelenetét

A jelenetben állítólag Clark Gable lehúzza a lepedőt Monroe-ról, akinek így a teljes, meztelen teste látszódott volna.

Arret d autobus Bus stop 1951 Real Joshua Logan Marilyn Monroe. Collection Christophel © Twentieth century fox film corporation

A jelenetet a Kallódó emberek című 1961-es filmhez vették fel, de a rendező, John Huston később úgy döntött, hogy a történet szempontjából lényegtelen, úgyhogy kidobta a filmből, sőt, sokan úgy gondolták, hogy meg is semmisítette, írja a Deadline-ra hivatkozva a Bors Online.

A jelenetet Charles Casillo újságíró találta meg, amikor anyagot gyűjtött hamarosan megjelenő, Monroe-ról szóló könyvéhez. Casillo a film producerének, Frank Taylornak fiával interjúzott, és valahogy kiderült, hogy az apja megmentette a jelenetet, és 1999-es halála óta ő is elzárva őrizgeti.

A képen: Montgomery Clift, Marilyn Monroe, Clark Gable
Fotó: Metro Goldwyn Mayer / mafab.hu

A jelenetben állítólag Clark Gable lehúzza a lepedőt Monroe-ról, akinek így a teljes, meztelen teste látszódott volna. Úgy tartják, ez lehetett volna az egyik első, ha nem a legelső jelenet, amiben egy amerikai színésznő egy nagy költségvetésű amerikai hangosfilmben levetkőzik. Kicsin múlott.

Arról még nem döntöttek, mit kezdjenek a jelenettel.

Borítókép: Marilyn Monroe. Forrás: AFP / TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPO / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!