A soul királynője

2018.08.13. 12:21

Súlyos beteg a 76 éves Aretha Franklin

Az énekesnő tavaly óta nem lép színpadra orvosai előírására.

(FILES) In this file photo taken on November 7, 2017 singer Aretha Franklin performs onstage during a ceremony of the Elton John AIDS Foundation at Cathedral of St. John the Divine in New York City. Singer Aretha Franklin, a multiple Grammy award-winner star whose legacy stretches back decades, is gravely ill and surrounded by relatives, a reporter and family friend wrote on his website on August 13, 2018. The 76 year-old "Queen of Soul" Franklin, known for hits such as "Respect" (1967) and "I Say a Little Prayer" (1968), "is gravely ill in Detroit. The family is asking for prayers and privacy," wrote Roger Friedman on the Showbiz 411 website. / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Dimitrios Kambouris

Az egész család összegyűlt a legendás énekesnő, Aretha Franklin detroiti otthonában, hogy az utolsó napokat vele tölthessék – számol be róla a Hirado.hu.

A Respect, a Natural Woman, és az I Say a Little Prayer előadója nagyon beteg, tavaly már közölte a közönségével orvosai kérésének eleget téve, hogy az lesz az utolsó éve a színpadon. A rokonok arra kérik az énekesnő rajongóit, hogy tartsák tiszteletben magánszférájukat ebben a nehéz időszakban, és imádkozzanak, mert itt már csak ez segíthet. A család azt nem közölte, milyen betegségben szenved a soul királynője.

Aretha tavaly augusztusban lépett utoljára a közönsége elé a philadelphiai Mann Centerterben, novemberben pedig még elfogadta Elton John felkérését és énekelt jótékonysági gáláján.

Franklin karrierje során végig súlyproblémákkal küzdött, az alkohollal is meggyűlt a baja, és láncdohányos is volt. 2011-ben felröppentek a pletykák, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, ezt azonban akkor tagadta az énekesnő.

Aretha Franklin az egyik legtöbb lemezt eladó énekesnő a világon, világszerte 75 millió korongját vásárolták meg, tehetségét pedig összesen 18 Grammy-díjjal jutalmazták. 1987-ben az első női előadóként választották be a Rock & Roll Hírességek Csarnokába.

Borítókép: Aretha Franklin 2017-ben.

Forrás: AFP / DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!