bandaháborúk

2018.03.22. 18:57

Svédország veszélyesebb, mint Kenya

Mindennaposak a migránsok és a helyiek közti konfliktusok.

Tommy Tee performs with T.P. Allstars and guests at Q25 Jubileumsfesten in Kristiansand on 29. June 2016.

Forrás: Wikimedia

Svédország egyik rappere, Ken Ring azon gondolkodik, hogy inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok – írja a 888.hu.

A régióban elismert művésznek számító Ring – aki Svédországba még gyerekként érkezett – azt mondta, arra számít, hogy az országon belül előbb vagy utóbb polgárháború lesz, olyannyira tarthatatlanok a viszonyok.

Nyílt bandaháborúk zajlanak itt, nemrég a testvéremet is meggyilkolták – mondta King a norvég Trygdekontoret nevű televíziós csatornának.

Hozzátette, a környék, ahol felnőtt, korábban egy biztonságos, megbízható részét képezte a városnak, mostanra pedig a bandaháborúk, a drogcsempészek és a bevándorlók miatt élhetetlenné vált.

Szerinte mostanra már mindennaposak a migránsok és a helyiek közti konfliktusok.

„Az újságírók életükben nem töltöttek el néhány percnél több időt ezekben a városrészekben. Nem is csoda, hogy a fiam azt kérdezi, papa, miért veszélyesebb itt élni, mint Kenyában?”

King szerint, ha a jelenlegi folyamatok így maradnak, akkor a svédországi utcák 20 év múlva nyílt hadviselés helyszínéül fognak szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!