izgalom

2018.03.12. 21:18

Thrillert forgat Helen Mirren és Ian McKellen

A forgatókönyvet Jeffrey Hatcher írta, a rendező Bill Condon lesz.

Helen Mirren attending the 90th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on March 4, 2018 in Hollywood, California. | usage worldwide

Helen Mirren és Ian McKellen játssza a főszerepet Bill Condon új thrillerében, amely egy debütáló író álnév alatt megjelent regényéből készül – írta meg a The Hollywood Reporter hétfőn.

Nicholas Searle író The Good Liar című regénye 2016-ban jelent meg, és azonnal megindult a licitharc a megfilmesítés jogaiért. A forgatókönyvet Jeffrey Hatcher írta, aki korábban a Mr. Holmes című filmen dolgozott együtt Condonnal.

A thrillerben Roy Courtnay (McKellen), a mesteri szélhámos nem tud ellenállni a csábításnak, hogy behálózza Betty McLeish-t, a gazdag özvegyet (Mirren). A macska-egér harc azonban izgalmas fordulatot vesz.

A rendező Condon egyben producere is lesz a filmnek Greg Yolen és Jack Morrissey társaságában.

Nicholas Searle egy volt brit köztisztviselő álneve, aki online írókurzusokon képezte magát, miközben a regényt írta.

A The Good Liar lesz Condon és McKellen negyedik közös filmje. Először az Érzelmek tengerében című filmen dolgoztak együtt, amelyért Condon elnyerte a forgatókönyvírói Oscart, McKellent pedig játékáért jelölték az amerikai filmakadémia díjára.

Borítókép: Dave Bedrosian / Geisler-Fotopress / Geisler-Fotopress / DPA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!