Ország-világ

2004.10.28. 00:58

A Fradi könnyedén nyert

Emlékezetes nap volt a tegnapi a ferencvárosi labdarúgók életében. Miközben csapatuk 16 közé jutott a Magyar Kupában, ezúttal nem védő kapusuknak, Szűcs Lajosnak kisfia született.

Árvay S. – Teszler V.

[caption id="" align="alignleft" width="156"] Ócsai, a dabasi csapatkapitány és Sowunmi fejpárbaja
[/caption]A Dabasi Sporttelep szerda délután maga volt a boldogság szigete. Az egységes áron 1000 forintért kínált belépőkből több, mint 1 millió feletti bevételt remélt a kupameccs után az ügyvezető felhőtlen boldogságát rontja azonban, hogy a „balhés” vendégként elkönyvelt Fradi ellen a biztosításra elmegy az öszszeg csaknem fele. A pályán kívül vagy 200 rendőr, a kerítésen belül pedig 60 biztonsági ember figyelte az egykori ferencvárosi fiókcsapat szereplését a Nagy Testvér ellen. Olasz és spanyol szerelmes melódiák andalították a szép számú nézősereget.
A szurkolók kedélyesen diskuráltak a szikrázó napsütésben. A kezdő sípszó után békés szotyolázgatásukat a vendégek egy-egy távoli lövése zavarta meg időnként. Két esetben csak a kapufa mentette meg az NB II-es házigazdákat a góltól. Az égiek azonban hiába siettek a jól védő Urai kapus segítségére. Az első félidő derekán Tőzsér bólintott a kapujába, majd a szünet előtt Sowunmi kotort egy lecsorgó labdát a hálóba. A fordulás után is NB I-es tempót diktált a korszerűen játszó Ferencváros. Az elszántan küzdő dabasiak mindössze egyetlen helyzetig jutottak a mérkőzés során. Zavadszky duplája közben érkezett a kupatalálkozót igazán emlékezetessé tévő hír: szerdán 14.05 perckor megszületett Szűcs Lajos, a ferencvárosiak első számú kapusának Dániel névre hallgató kisfia. A rettegett zöld drukkerek ezúttal – megadva az ünnep módját – békésen sütkéreztek, némelyikük a fűbe heveredve végigaludta a meccset. Este pedig a barátság és a szponzori lokálpatriotizmus bizonyítékaként az egyik helyi támogató vacsorán látta vendégül a derbi
valamennyi szereplőjét.

Dabas–Ferencváros 0-4 (0-2)
Dabas, 2500 néző. Vezette: Hanacsek.
Dabas: Urai – Róza, Ócsai, Domján, Danyis A. – Bozsik (Danyis J., 78.), Ugo, Gál (Surman, 46.), Simon (Kuti, 46.) – Feczesin, Hamar. Edző: Kuti László.
Ferencváros: Udvarácz – Vukmir (Csepregi, 50.), Balog, Botis, Kiss – Rósa D., Zováth, Tőzsér – Lipcsei (Zavadszky, 54.) – Sowunmi (Somorjai, 61.) Bajevszki. Edző: László Csaba.
G.: Zavadszky (59., 85.) Tőzsér (34.), Sowunmi (45.).

Munka után járnak edzésre a dabasiak

„Szlovákiából hoztuk, öten dobtuk össze az elektromos eredményjelző tábla árát” – jelzi a lokálpatrióta dabasi vállalkozók futballszeretetét Kaldenecker Mátyás (54), az 1950-ben alakult egyesület ügyvezetője. A szponzorok pénzéből 8 millió, a tizenhatezres városka önkormányzatától további 12 millió jut az NB II-ben vitézkedő csapat támogatására. A húszfős keret fele dabasi illetőségű, csaknem valamennyien munka mellett futballoznak. A játékosok havi 50–70 ezer forintot keresnek a focival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában