Ország-világ

2004.10.18. 13:19

Budapestre érkezett a svéd koronahercegnő

Élete első hivatalos útján vesz részt a svéd koronahercegnő, Viktória. Számos kulturális és politikai programon vesz részt, melyekről részletesen beszámolunk.

BAMA

Viktória koronahercegnő mai (okt. 18.) programja:

12:45
   Mádl Ferenc köztársasági elnök, felesége Mádl Dalma és Viktória svéd hercegnő találkozója a Sándor-palotában (I., Szent György tér 1.).
   Mádl Ferenc köztársasági elnök és felesége, Mádl Dalma ebédet ad Viktória svéd hercegnő tiszteletére a Sándor-palota Tükörtermében. A díszebéd elején Mádl Ferenc rövid köszöntőt mond angol nyelven.

15:00
   Viktória svéd hercegnő részt vesz a Stockholm-napok megnyitóján a Városházán.

A hercegnő holnapi (okt. 19.) programja:

09:20
    Viktória svéd hercegnő idegenvezetéssel megtekinti az Országházat.

09:30
    A Gyerek-Svédületes elnevezésű program záró gálaműsora a Kolibri Színházban (VI., Jókai tér 10.). Az eseményen 10.30-kor részt vesz Viktória svéd hercegnő.

10:00
    Találkozó Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével az Országház Delegációs-termében.
    Városnézés Budapesten, valamint a Dohány utcai zsinagóga és a Holocaust Dokumentációs Központ és emlékhely megtekintése (IX., Páva utca).

13:15
    A Svéd-Magyar Kereskedelmi Kamara ebédet ad Viktória svéd hercegnő tiszteletére a Gundel étteremben (XIV., Állatkerti krt.).

15:00 
   Látogatás az Ericsson kutató-laboratóriumában (III., Laborc u. 1.).

16:30
   A Smart Studio felavatása a Ludwig Múzeumban (Budavári-palota, A-épület). Köszöntőt mond Schneider Mária, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára. Megnyitó beszédet mond Leif Pagrotsky ipari miniszter, majd Viktória svéd hercegnő megtekinti a kiállítást.

19:00
   Viktória svéd hercegnő részt vesz a Svédületes evening elnevezésű fogadáson a Szépművészeti Múzeumban (XIV., Hősök tere).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában