Ország-világ

2004.10.16. 11:42

Cinemascope - kiállítás megnyitó

A Cinemascope című kiállítás a képzőművészetet, filmet, építészetet és előadóművészetet keresztezve a különböző művészeti ágak közötti átjárhatóságra mutat rá.

BAMA

   A kiállítás középpontja az Átrium mozi, melynek vetítőtermében David Shea kortárs zeneszerző hanginstallációja kap helyet. A Soundfilm in Eight Acts a zene elbeszélő és vizuális hatását járja körül. Shea célja, hogy valós és fiktív mozifilmek zenéinek lejátszása révén képeket hívjon elő a látogatók emlékezetéből és képzeletéből.

   Tommi Grönlund és Petteri Nisunen budapesti installációja a mozi tükörcsarnokát „alakítja át” vizuális és auditív elemek segítségével. A finn építészek 1993 óta dolgoznak közös művészeti projekteken, munkáik, melyekre az északi formavilág szigorú eleganciája jellemző, általában az adott tér tulajdonságaiból indulnak ki.

   A háromtagú e-Xplo művészcsoport multimediális „városnéző“ buszútjai Budapest kulturális és szociális rétegződéseit, a város ismeretlen arcát fedik fel. Precízen megrendezett buszútjaik a mozi épülete elől indulnak. Az e-Xplo utazás leginkább mozgó filmszínházra emlékeztet, melyben az élő elektronikus zene mellett egy a helyszín adottságaira reagáló hanganyag is hallható.

A kiállítás megnyitója ma este (okt. 16.) nyolc órakor lesz az Átrium moziban és a Budapesti Őszi Fesztivál ideje alatt lesz látható.
www.festivalcity.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában