Ország-világ

2004.10.19. 06:45

Hírek – újdonságok

BAMA

Összefügg a dohányzás és a horkolási hajlam
IGAZOLTAK egy eddig ismeretlen összefüggést a horkolás és a dohányzás között európai kutatók. Vizsgálatuk eredménye szerint az aktív és passzív dohányosok sokkal hajlamosabbak a horkolásra, mint akiket elkerül a cigaretta füstje. A férfiak 16-33 százalékát, a nők 8-19 százalékát zavarja hálótársa horkolása.
 
Erotikus műsorban lép fel a hetvenöt éves Dávid
NEM VESZIK MÁR FÉRFISZÁMBA azt az embert, aki elmúlt hetvenéves, pedig ez súlyos tévedés. Egy orosz férfi például 75 évesen lett egy erotikus műsor szereplője. Fiatalabb éveiben azonban aligha léphetett volna fel az előadásban, mert külseje és alacsony termete nem tette erre alkalmassá.

Merevedési gondokkal küszködnek a kínai férfiak
BAJ VAN a negyven év fölötti kínaiak férfiasságával. Közülük minden második merevedési elégtelenséggel küszködik, és túl sokáig halogatja, hogy orvoshoz forduljon – derült ki egy felmérésből.
A kezelésbe vett páciensek több mint kilencven százalékának súlyosan károsodik az önbecsülése.

Még a gyerekek is kaphatnak agyvérzést
NEM CSAK IDŐSEBB embereket sújt az agyvérzés. Németországban évente mintegy háromszáz gyermek agyi artériája reped meg. A kiáramló vér elzár egy eret, ami sokféle következménnyel járhat, a féloldali bénulástól a szellemi fogyatékosságig.

Mérgező anyagok a miniszterek vérében
MEGTALÁLTÁK ötvenöt, az egészségre káros vegyi anyag nyomát az európai környezetvédelmi és egészségügyi miniszterek vérében – írta a La Derniere Heure című belga lap, beszámolva a Természetvédelmi Világalap (WWF) felméréséről.

A tangó fővárosában sok az ideggyenge ember
TÚLTESZ még New Yorkon is a tangó ritmusától hangos Buenos Aires. Ott él ugyanis a legtöbb pszichológus a város lélekszámához képest, és a neurotikusok száma is rekordokat dönt. Mindenekelőtt a középosztály és a felső rétegek tagjai közül szorulnak sokan orvosi kezelésre már gyermekkorukban.

Új módszerrel gyógyítják a gyulladásos bőrbajokat
FORRADALMI ELŐRELÉPÉS a főként gyerekeket érintő, bőrgyulladással, viszkető kiütésekkel járó betegségek kezelésében az a készítmény, amelyet nemrégiben fejlesztettek ki osztrák kutatók. Az új gyógyszerrel kiváltható a szteroidtartalmú termékek használata, amelyek megszüntetik ugyan a tüneteket, de számos mellékhatásuk van.

Fejfájást okozhatnak a naplóba írt emlékek
KEDVES NAPLÓM! Aki rendszeresen ezekkel a szavakkal kezdi papírra vetni élményeit, veszélyezteti az egészségét, legalábbis erre a megállapításra jutott a glasgow-i egyetem egyik tanára. Tanulmányában azt állítja, hogy a rendszeres naplóírók egészségi állapota rosszabb, mint tanulótársaiké, például gyakrabban gyötri őket fejfájás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában