2004.10.22. 06:43
HÍREK – ÚJDONSÁGOK
Ínyencek drága, sokfogásos vacsorája
RITKA BOROKAT kóstolhat az a negyven ínyenc, aki részt vesz majd a Robert Parker amerikai borász által szervezett vacsorán. A 19 palack nemes nedű mellé 19 nem kevésbé különleges fogás dukál. Nem mindennapi élményben lesz részük azoknak, akik hajlandók kifizetni erre az egyetlen alkalomra a 7400 eurót.
Kevesebb sört isznak már a szlovákok
CSÖKKENT az év első nyolc hónapjában eladott sör menynyisége az előző év hasonló időszakához képest Szlovákiában. Bár szomszédainknál nagyon népszerű a habzó nedű, a tavaly augusztusban megemelt árak sokaknak elvették a kedvét a sör kortyolgatásától. A szlovák
sörök hazánkban továbbra is kapósak.
Hamarosan eljön a sütőtök szezonja
FOGYASSZON minél több sütőtököt, ez a zöldség ugyanis sok vitamint, fehérjét és emészthető rostot tartalmaz. Eheti sütve, magját pedig megpörkölheti ropogtatni-
valónak. A préselt töklé is nagyon egészséges, az élénksárga tökhéj remek játékszer a gyerekeknek. Színes, apró dísztökök segítségével lakását is vidámabbá teheti.
Sokféle bajra gyógyír lehet az áfonya
LASSÍTJA az öregedést, gátolja a rákos sejtek szaporodását, és nagyon finom az áfonya. A kutatásoknak köszönhetően napjainkban a gyümölcs újabb és újabb felhasználási lehetőségeire derül fény.
A legfrissebb hírek szerint az áfonya a herpeszt is gyógyítja.
Alkoholos tejet gyártanának Ausztráliában
NEM ENGEDÉLYEZTÉK egy ausztrál cég által készített, 5,3 százalékos alkoholtartalmú, komlós tej gyártását az ottani hatóságok. Az új ital erőssége három korsó sörének felel meg, és valószínűleg nem kevés aggodalmat okozna az iskolások szüleinek.
Sokoldalú, erős ízű növény a kakukkfű
FŰSZEREZZE ételeit kakukkfűvel, ha mediterrán ízekre vágyik. A dél-európai konyha kedvelt hozzávalóját használhatja levesekhez, pácokhoz, töltelékekhez és mártásokhoz. Vadhúshoz és baromfihoz is remekül illik. Csak arra figyeljen, hogy mértékkel bánjon vele, frissen ugyanis roppant erős az aromája.
Melegen ajánljuk, hogy télen is grillezzen
PÁCOLJON friss, sovány húst. De vajon borjút, sertést vagy inkább csirkét? Sokan azt sem tudják, mi az igazi páclé titka, hogy a hús már pár óra pácolás után is puha, szaftos, ízletes legyen. Ha télen sem akar lemondani a rostonsültek ízéről, olvassa el a Fanny e heti számának tanácsait a konyhai grillezés abc-jéről.