Ország-világ

2004.10.20. 01:16

HÍRsáv

BAMA

A lakitelekiek továbbra  sem hátrálnak meg
A Lakitelek munkacsoport nem vonja vissza Herényi Károly frakcióvezetővel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványát. A csoport egy héttel ezelőtt váltotta le a politikust, és értesítette erről a házelnököt. Medgyasszay László – aki nem tagja a csoportnak – kijelentette: a leváltás jogszerű, nincs miért visz-szavonni.

Tüntetnek csütörtökön a költségvetés ellen
Környezet- és társadalomrombolónak tartják a jövő évi költségvetést a természetvédők. Ezért csütörtökön utcaszínházzal színesített tüntetést szerveznek a parlament elé. Azt akarják elérni, hogy a kormány vonja vissza a környezetvédelmi szolgáltatások megszigorítását és 10 százalékos létszámleépítést kilátásba helyező terveit.

Kemény vitanap zajlott  a parlamentben
Jobb az élet ma, mint 2001-ben, de sajnos nem eléggé jó – ismerte el a miniszterelnök a parlamenti vitanapon. Arról beszélt, hogy „egy átlagos keresetű munkásember” a kormányváltással jól járt. A kormánypártok „szemfényvesztő, álságos, hazug demagógiával próbálják álcázni
az elmúlt két év szerencsétlenkedését” – állította ezzel szemben Áder János, a Fidesz–MPSZ frakcióvezetője.

Szili Katalin megköszönte  a svéd támogatást
Szili Katalinnal találkozott kedden Viktória svéd hercegnő. A házelnök és a svéd trónörökös Magyarország európai uniós csatlakozásáról tárgyalt. A házelnök megköszönte, hogy Magyarország az uniós csatlakozás folyamán sok önzetlen segítséget kapott Svédországtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában