Ország-világ

2004.10.23. 00:45

Hírsáv

BAMA

Járai tovább csökkentené a jegybanki alapkamatot
A Magyar Nemzeti Banknak még van mozgástere, hogy tovább csökkentse az irányadó kamatot az e heti fél százalékpontos leszállítást követően, ha mérsékelt marad az infláció – mondta pénteken Frankfurtban újságíróknak Járai Zsigmond, az MNB elnöke. (bk)

Ismét 55 dollár fölé kúszott tegnap az olaj ára
A kőolaj szabadpiacán pénteken is emelkedtek az árak. Szakértők szerint nem kizárt, hogy rövidesen újból a hordónkénti 55 dollár feletti rekordmagasságba emelkednek. Ennek oka a téli ellátási gondok miatti nyugtalanság. (bk)

Adócsomagba rejtették a házkutatás szabályait
A parlament előtt lévő adómódosítási javaslat bevezetné az adóhatósági átvizsgálás jogintézményét. Házkutatásra azonban csak akkor lesz a jövőben is lehetőség, ha a lakás valamely helyisége a vállalkozási tevékenység helyszíne. (bk)

Új ingatlanalap kezdi el működését Carion néven
Kereskedelmi ingatlanokat, logisztikai, illetve irodaépületeket vásárol pénzéből a Carion Ingatlanfejlesztési Alap, amely 505 millió forint tőkével indul. Bár lakóingatlanba is fektethetnek, ezt egyelőre nem tervezik. (bk)

A csőd lett a leggyakoribb felmondási ok hazánkban
A munkáltatók többnyire három ok miatt mondanak fel dolgozóiknak Magyarországon. A képesség hiánya áll a harmadik, a hanyag munkavégzés a második helyen. A leggyakoribb felmondási indok a cég csődjével függ össze. (bk)

Több járatot indít téli menetrendjében a Malév
Az október 31-én életbe lépő téli menetrend szerint tavalyhoz képest idén több országba, több városba indít járatot a Malév. Az új indulási-érkezési időpontok október 31-én lépnek életbe. A hosszú távú járatok száma csökken, s három járat indul Pekingbe. (bk)

Hétfőn hoz végső döntést a parlament a termékdíjról
Brüsszelhez fordulnak az élelmiszeripar képviselői a darab alapú termékdíjakra vonaktozó javaslat elfogadása esetén. A söripar támogatja a visszaváltható italcsomagolást, miközben az üdítőital- és ásványvízgyártók, valamint a kereskedők ellenzik az elképzelést. Az Országgyűlés hétfőre halasztotta a szavazást az indítványról. (fp)

Kevésbé számít ma már az alacsony bérköltség
A magasabb növekedési kilátások és a nagyobb értékesítési lehetőségek vonzzák elsősorban a német cégeket külföldre egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint. A gyakori feltevésekkel szemben kevésbé jelentősnek számítanak az alacsonyabb bérköltségek. (fp)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában