Ország-világ

2004.10.25. 07:06

Hírsáv

BAMA

Országjárásra indulnak a szocialisták
Az MSZP vezetői országjáró körútra indulnak. Minden megyét felkeresnek. Szeretnék bővíteni a párt taglétszámát – erre hívta föl a figyelmet Hiller István, a párt elnöke az országos választmány rendkívüli ülésén vasárnap. Az MSZP a következő napokban meghozza a személyi és szervezeti döntéseket is.

Bácsfi Diána őrizetben marad szabálysértésért
A rendőrség Bácsfi Diánát és két társát egyelőre 72 órás szabálysértési őrizetben tartja. Így folytatnak eljárást a magukat hungaristának valló Magyar Jövő Csoport tagjai ellen gyülekezési joggal visszaélés miatt. B. Diánát és két társát szombaton állították elő, miután aznap délután a fővárosban, az Astoria aluljáróban osztogattak röplapokat.

Pénzszivattyú vádja a Nemzeti Tankönyvkiadón
Az MSZP szerint a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. privatizációja a Fidesznek „azért fáj különösen”, mert az ellenzéki párt, bízva későbbi hatalomra kerülésében, újra „pénzszivattyúként” használná a céget. Szabó Zoltán képviselő állítja, hogy a kiadó tőke hiányában nem képes állni a piaci versenyt. Ezért olvadt le 50 százalékos piaci részesedése 30 százalékra.

Zuschlag János helyett Alföldi Albert
Zuschlag János, a hétfőn lemondott szocialista képviselő helyére az MSZP országos választmánya Alföldi Albertet választotta országgyűlési képviselőnek. A választmány Zuschlag Jánost pártmegrovásban részesítette. Figyelembe vette, hogy önként mondott le képviselői mandátumáról. Zuschlag a határozat ellen nem fellebbez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában