Ország-világ

2004.10.25. 07:44

Hírsáv

BAMA

Kevesebb benzin fogyott az első kilenc hónapban
A gázolaj forgalma 3,6 százalékkal nőtt az első háromnegyed évben. Eközben a motorbenzinek forgalma egy százalékkal csökkent
– közölte a Magyar Ásványolaj-ipari Szövetség. Az üzemanyagok áremelkedése az elmúlt hetekben elérte azt a szintet, amikor már a kereslet csökkenésétől tartanak a forgalmazók. (hl)

Lehetséges a csatlakozás az euróövezethez 2010-ig
Hazánk az euróövezeti jegybank kritikus jelentése ellenére jó úton halad
– Gyurcsány Ferenc szerint – az euró 2010-es bevezetése felé. Igaz, a belépés a valutaunióba a gazdasági növekedés lassulása esetén késhet, ám ez „csak hipotézis”, tette hozzá a kormányfő. (hl)

Fapados számítógépet szorgalmaz a Microsoft
A világ vezető szoftvercége „fapados” személyi számítógép kifejlesztését sürgeti, amely 20 ezer forintnál kevesebbe kerülne. A Microsoft az olcsó PC-vel kísérelné meg visszaszorítani a hatalmas méreteket öltő kalózkodást a fejlődő országokban. (hl)

Macedóniában vesz további üzletrészt a Matáv

A macedón MakTel távközlési cég 51 százalékos részesedését birtokló Stonebridge 7,44 százalékát veszi meg a Matáv a CosmoTelcótól. A 31,4 millió eurós vételáron felül a CosmoTelco megkapja a 2004-re kifizetendő osztalék arányos részét is. (hl)

Enyhébb nyár miatt fogyott kevesebb ital
A Coca-Colának a harmadik negyedévben 24 százalékkal, 935 millió dollárra esett a nettó nyeresége. A visszaesés annak tudható be, hogy Észak-Amerikában és Európában egyaránt 3 százalékkal kevesebb ital fogyott, mint egy évvel korábban. (hl)

Itt van a tizenötödik korszerű Boeing
A Malév a napokban kapta meg tizenötödik új generációs Boeing 737-esét. Ezt jövő tavaszig újabb három követi, amivel lezárul a társaság 2003 elején indított flottacsere-programja. Így a Malévé lesz Európa legfiatalabb Boeing-parkja. (hl)

Választékot bővít a csomagküldő cég
A magyar Quelle erősíti marketingtevékenységét az idén várható 6 milliárd forintos forgalom bővítése érdekében. A leányvállalat növeli a katalógusok példányszámát, szélesíti termékpalettáját. Ennek köszönhetően nagyobb választék lesz háztartási gépekből és szórakoztatóelektronikai cikkekből.  (hl)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában