Ország-világ

2004.10.18. 10:54

HÍRsáv

BAMA

Hajráznak az év végén a nyelvvizsgázók
Utoljára 2005-ben váltható ki nyelvvizsgával a nyelvi érettségi. Mivel év vége felé sok diák szeretne nyelvvizsgát tenni, december 4-én soron kívüli vizsgaalkalmat teremtenek angolból és németből a budapesti és több vidéki vizsgahelyen.

Egyenlő esélyekkel a szegénység ellen
A szegénység elleni küzdelem világnapján tartott gyűlést a Magyar Szegénységellenes Hálózat Budapesten. A rendezvényen részt vett Lévai Katalin európai parlamenti képviselő. Szerinte a társadalmi felzárkózásban a legfontosabb az oktatás és a foglalkoztatás. Ezért olyan oktatási rendszert kell kiépíteni, mely mindenkinek egyenlő esélyeket nyújt.

Megtartaná az ellenzék a sportminisztériumot
A Fidesz felszólította az MSZP és az SZDSZ országgyűlési képviselőit, hogy ne engedjék megszüntetni a sport minisztériumi szintű képviseletét. Szalay Ferenc országgyűlési képviselő arra kérte a kormánypárti politikusokat, hogy támogassák a Fidesz törekvését.

Kettős szorítóban  a kettős állampolgár
A kettős állampolgárság legnagyobb baja, hogy ez a magyar politika játékszere – állítja Szent-Iványi István EU- képviselő. Szerinte a Fidesz nem akarja igazából a kettős állampolgárságot. A kormánypártok viszont azzal vádolhatók, hogy nem érzik a nemzeti összetartozást.

A Fidesz elnöke  a megemlékezésről
Orbán Viktor a holokauszt-ra való megemlékezésről, a kormányzati helyzetről és a privatizáció veszélyeiről beszélt a közszolgálati rádió tegnap reggeli műsorában. A Fidesz elnöke hangsúlyozta, hogy nem azért emlékezünk, mert szélsőjobboldali veszély van, hanem azért, mert október 15. az évforduló.

Fejleszteni kell  az európai turizmust
Közös dokumentumot fogadtak el a III. Európai Turizmus Fórum résztvevői Budapesten. Eszerint az unióban további erőfeszítésekre van szükség az ágazat versenyképességének javítására. A cél jó minőségű termékek és szolgáltatások létrehozása, amelyek mindenki számára elérhetők.

Leleplezőnek szánt kiadvány a magánosításról
A Fidesz Tények a privatizációról címmel tájékoztató kiadványt jelentet meg. Pokorni Zoltán megfogalmazása szerint a kiadványban olyan tényeket hoznak napvilágra, amikről a magánosítás kapcsán eddig még soha senki nem beszélt. Magyarországon a privatizáció nem most, hanem már évekkel ezelőtt lezárult, állítja a politikus.

Jövőre megjelenik az oktatási ki kicsoda
Először jelenik meg 2005. elején a Ki kicsoda a magyar oktatásban? című kiadvány. A kötetben való részvételre felkért oktatási szereplők a napokban kapták meg a kitöltendő adatíveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában