Ország-világ

2004.10.18. 06:43

Hírsáv

BAMA

Eltűnnének a buszos utak az irodák kínálatából
A kiutazás palettáját rendezheti át néhány éven belül a fapados légitársaságok magyarországi térnyerése. Ennek első jele, hogy a Wizz Air járatot indított a spanyolországi Gironába 25-35 ezer forintos jegyárral, míg buszszal 19-20 ezerért utazhatunk. Az utasok már idén is inkább a kétórás repülést választották. (fl)

Visszaveszik a veszélyes gyerekszéket
Az IKEA valamennyi, így magyarországi áruházai is viszszaveszik a Färgglad fantázianevű gyerekszékeket és a vételárat megtérítik. Kiderült: veszélyes lehet a kicsikre. Ha a műanyag lábak valamelyike kiesik, az alatta lévő piros kupakot a gyerekek lenyelhetik. Érdeklődni az 1/460-3160-as telefonszámon lehet. (zse)

Többhetes késésben van a szőlőszedés
A mustfok a hűvös időjárás miatt 2-3 fokkal alacsonyabb az átlagos 14-17 foknál. Az átvételi árak ugyancsak mérséklődtek, a felvásárlók 20-40 százalékkal fizetnek kevesebbet a szőlőért, mint tavaly. A fehér szőlő kilogrammjáért 35-70 forintot, a kék szőlőért 45-150 forintot adnak a felvásárlók. (fl)

Nő a foglalkoztatásban  az ipari parkok szerepe
Konferencián vitatják meg az ipar helyzetét november 30-án, a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvény célja, hogy előmozdítsa a hatékony működést. Magyarországon az ipari termelés negyede az ipari parkokból származik, és ezek valamelyikében dolgozik minden hatodik ipari foglalkoztatott. (fl)

Gyorsabban fejlődik Magyarország a régiónál
A gazdaság növekedése 3,8 százalékot tesz ki az elmúlt öt év átlagában, amelynél szűkebb környezetünkben csak Szlovákia fejlődik gyorsabban (3,9 százalék). A Kopint-Datorg Rt. legújabb jelentése szerint a hasonló fejlettségű Csehországban is csupán három százalék a bővülés. (fl)

Közel hárommilliárdba kerül a népszavazás
A kórházak privatizációjáról a lakosság 2004. december 5-én dönthet. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban nem lesz könnyű dolga a majdani vevőknek. A körmendi kórház új tulajdonosa százmilliónál is többet költött új gépek vásárlására. A szavazási költségek miatt az idén elmarad az ápolói hűségjutalom kifizetése. (fl)

Nem érdemes új kocsit vásárolni
A gépkocsi értéke újonnan vett autó esetén egy év alatt 54 százalékra esik vissza, olvas-ható egy német felmérésben. Tavaly ez a szám még csak 57,8 százalék volt. Legjobban a luxusautók tartják az árukat. A Mercedes Roadster SLK három év után is új árának 90 százalékát éri. (zse)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában