Ország-világ
2004.10.22. 06:41
Idézzük fel a forró, görög nyár hangulatát
BAMA
Nyárson sült bárányhús
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott báránycomb, 2 ek. citromlé,
8 ek. olívaolaj, 1 teáskanál oregano, só, bors, személyenként 3 db hurkapálca
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk a zsiradéktól és a hártyáktól, majd alaposan megmossuk. Feldaraboljuk egyforma, falatnyi kockákra, és azokat nyársra fűzzük. Egy hosszúkás tálban összekeverjük a citromlét az olajjal, az oreganóval, valamint egy csipetnyi sóval, borssal. A nyársakat a páclébe fektetjük, és legalább három órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután kivesszük a húst, és a levét lecsepegtetjük. Grillrácson vagy sütőben többször megforgatva 8–10 percen át pirítjuk.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre