Ország-világ

2004.10.25. 05:40

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület
Virágvásár
A Kapisztrán téren és a Naphegy téren október 27-én és 28-án 8-tól 16 óráig, október 29-én 8-tól 12 óráig kedvezményesen vásárolhatnak árvácskát, krizanténumot, virágföldet a budavári lakosok. (vs)

III. kerület
Változott a szakrendelés
A Csobánka téri szakrendelő kardiológiai osztályán hétfőn 8-tól 13, kedden 14-től 19, szerdán és pénteken 9-től 13, csütörtökön 15-től 19 óráig fogadják a betegeket. (vs)

IV. kerület
Ötlet egymillióért Lejárt a Fővárosi Vízművek Rt. pályázatának leadási határideje. Rövidesen kiderül, hogy ki szolgált a legjobb ötlettel a Váci úton lévő víztisztító telep hasznosítására. (vs)

V. kerület
Emlékezés az áldozatokra Az Őrt Álló ’56-os Magyarok Világtanácsa megemlékezést tart hétfő délelőtt a Kossuth téren lévő emlékhelynél az ’56-os sortüzek áldozatainak tiszteletére. (ka)

VI. kerület
TESTVÉRVÁROSOK A testvérvárosi kapcsolatok elvi és gyakorlati kérdéseiről rendez tanácskozást az önkormányzat a Duna Palotában. A meghívott előadók, a téma szakemberei között holland, belga és magyar vendégek vannak. (rv)

VII. kerület
ZSIDÓNEGYED Kerekasztal-beszélgetést rendez a régi pesti zsidónegyedről az  Óvás Egyesület. A Műcsarnokban október 26-án délután 2 órakor Konrád György író nyitja meg a találkozót.
A résztvevők művészettörténészek, építészek, városszociológusok Budapestről, Párizsból és Hollandiából. (rv)

VIII. kerület
JÓZSEFVÁROSI VÉLEMÉNYEK A kerület honlapján „Egy választópolgár” aláírással megjelent levélben azt kéri egy lakó, hogy a testület tegyen egy sétát a kritikus állapotú Illés köz, Kálvária utca, Illés utca környékén. A felhívásban az is szerepel, hogy a kerületben élők használjanak ki minden fórumot a helyzet javítása érdekében. A hivatal ígéri: a közeljövőben válaszol. (ia)

X. kerület
TÉBLÁBOLÓK Kőbánya néptáncos általános iskolásai látogattak az erdélyi Balánbányára, ahol családoknál élvezhették az erdélyi emberek közmondásos vendégszeretetét. 2005 májusában az erdélyi gyerekek jönnek Kőbányára a KÖSZI-ben készülő fesztiválra. (ia)

XI. kerület
Megőrzött középkor Védetté nyilvánította a Kőérberki lakópark építési területének egy részét a nemzeti kulturális örökség minisztere, hogy a felszínre került középkori templom és temető értékei az építkezés befejezése után megtekinthetők legyenek. (tt)

XII. kerület
Kártya A nyugdíjasbridzsklub ma délután találkozót tart a Hegyvidéki Művelődési Központ Csörsz utcai székházában. A részvétel díjtalan. (ka)

XIII. kerület
Közzétett szabályzat
A városrendezési és építési szabályzat megtekinthető a kerület internetes honlapján az Adobe Acrobat Reader program segítségével. (vs)

XIV. kerület
GYÓGYULÁS A 21. századi követelményeknek megfelelő egészségmegőrző és gyógyító rendelő nyílt az Öv utcában. Két igényesen berendezett, jól felszerelt helyiségben párhuzamosan fogadják a betegeket. (nvzs)

XV. kerület
Kerékpár parlagfűért A kerületi lakosok által begyűjtött 113 000 darab gyökeres parlagfűszálból Zomboriné Ötvös Enikő egymaga 21 000 szálat adott le az önkormányzatnál. A sorsoláskor az ő nevét húzták ki a kalapból, így a fődíj, egy kerékpár az ő birtokába került. (vs)

XVI. kerület
Nyertesek Hat éve pályázhatnak tehetséges diákok a kerületi önkormányzat ösztöndíjára, mely tíz hónapon át felső tagozatosoknak nyolcezer, középiskolásoknak tízezer forint támogatást biztosít. Idén hatvanöten jelentkeztek, s közülük huszonkilencen kaptak ösztöndíjat. (lma)

XVII. kerület
Bővül a városháza A kéviselő-testület elfogadta a Pesti úti épület kibővítését célzó javaslatot. Egy új szárnyat építenek, a régit pedig akadálymentesítik. Az önkormányzat ingatlanok eladásából és lízingkonstrukciókkal kívánja előteremteni a szükséges pénzt a beruházáshoz. (tt)

XVIII. kerület
MÉRGEZŐ ANYAGOK Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót szervezett az önkormányzat. Négy helyszínen összesen csaknem tízezer kilogramm mérgező anyag gyűlt össze.
A többi között akkumulátorokat, vegyi anyagokat, gyógyszereket és fáradtolajat vettek át a lakosoktól. (nvzs)

XIX. kerület
Múltidézés Száz évvel ezelőtt szentelték fel a kispesti Nagyboldogasszony katolikus templomot. A Helytörténeti Gyűjtemény a Vigadó Galériában megnyitott kiállítással emlékezik a centenáriumra. A tárlat december 12-ig tekinthető meg. (vs)

XX. kerület
Közmeghallgatás A kerület önkormányzatának képviselő-testülete november 4-én, csütörtökön este hat órakor közmeghallgatást tart a Csili Művelődési Központ színháztermében. (lma)

XXI. kerület
Új otthonban A csepeli mozgássérültek rendezvényeinek a jövőben a Rákóczi kerti közösségi ház ad otthont. A házigazdák felkészültek az egyesületi tagok érkezésére, az épületet alkalmassá tették a kerekes székkel közlekedők számára. (vs)

XXII. kerület
Bursa Hungarica Lejárt a felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat beadási határideje. Rövidesen a pályázók kézhez kapják nemcsak az értesítést, hanem a pénzt is. (kg)

XXIII. kerület
Lakbér A képviselő-testület rendeletben szabályozta az önkormányzati lakások bérleti díjait. Négyzetméterenként a legmagasabb havidíj 146, a legalacsonyabb 23 forint. Összkomfortos lakás esetén a havidíj nem lehet 3200, szükséglakás esetén pedig 1400 forintnál alacsonyabb. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában