Ország-világ

2004.10.15. 12:02

Kóstolja meg a változatos magyar fajtamézeket

BAMA

AKÁCMÉZ Íze kellemesen lágy, remekül lehet vele ételt, italt édesíteni. Sokáig folyékony marad. Fertőtlenítő hatású, köhögés ellen ajánlott.
GESZTENYEMÉZ Különleges ízét az ínyencek nagyra értékelik. Ásványianyag-tartalma igen magas, színe sárgásbarna. Rendszeres fogyasztása akadályozza a trombózis kialakulását.
HÁRSMÉZ Pikáns íze nem- csak édesíti, hanem fűszerezi is az ételt-italt. Állaga gyakran kristályos. Hörghurutra és lázas betegségek enyhítésére kiválóan alkalmas.
NAPRAFORGÓMÉZ Aranysárga, idővel sötétebbé váló mézfajta. Lágy, gyorsan krémesedik, a benne lévő sok szőlőcukor miatt hamar szétválik a folyékony és a kristályos rész.
REPCEMÉZ Sárga, könnyen sűrűsödő mézfajta, amely kikristályosodva majdnem fehér színűvé változik. Nem túl savas, ezért a gyomorsavtúltengés remek ellenszere.
TAVASZI VIRÁGMÉZ Többnyire vadmeggy-, galagonya-, vadrózsa és akácvirág finom, szemcsés együtteséből áll. Világos színe kellemes illattal és aromával párosul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában