2004.10.15. 12:02
Kóstolja meg a változatos magyar fajtamézeket
GESZTENYEMÉZ Különleges ízét az ínyencek nagyra értékelik. Ásványianyag-tartalma igen magas, színe sárgásbarna. Rendszeres fogyasztása akadályozza a trombózis kialakulását.
HÁRSMÉZ Pikáns íze nem- csak édesíti, hanem fűszerezi is az ételt-italt. Állaga gyakran kristályos. Hörghurutra és lázas betegségek enyhítésére kiválóan alkalmas.
NAPRAFORGÓMÉZ Aranysárga, idővel sötétebbé váló mézfajta. Lágy, gyorsan krémesedik, a benne lévő sok szőlőcukor miatt hamar szétválik a folyékony és a kristályos rész.
REPCEMÉZ Sárga, könnyen sűrűsödő mézfajta, amely kikristályosodva majdnem fehér színűvé változik. Nem túl savas, ezért a gyomorsavtúltengés remek ellenszere.
TAVASZI VIRÁGMÉZ Többnyire vadmeggy-, galagonya-, vadrózsa és akácvirág finom, szemcsés együtteséből áll. Világos színe kellemes illattal és aromával párosul.