Ország-világ

2004.10.25. 07:03

Lakitelek többé nem adja a nevét politikai akcióhoz

A polgármester nem járul hozzá, hogy a nagyközség nevét használja a Lakitelek munkacsoport.

Farkas Melinda

Varga Sándor, Lakitelek független polgármestere szerint a települést hátrányos megkülönböztetések érik, amióta naponta közszájon forog a nagyközség neve. Úgy látja, ma már szitokszóként használják Lakitelek nevét, ami gúny tárgyává teszi a települést. Attól tart, hogy emiatt hátrányos megkülönböztetések érik őket. Évek óta szeretnének létrehozni egy szennyvíztisztítót, de pályázataikat rendre elutasítják. Megfordult a fejében az is, hogy egyes hivatalokban csak azért teszik félre az aktáikat, mert nem szimpatizálnak a település nevét használókkal.

Az MDF-frakció belső ellenzéke, a Lakitelek-munkacsoport az európai parlamenti választások után alakult meg 13 képviselővel. A frakción belül már csak nyolcan vannak, mert Herényi Károly öt lakitelekit kizárt.
A belső harc ettől csak élesebb lett. A lakitelekiek bizalmatlansági indítványt nyújtottak be Herényi ellen. Válaszul a választmány megvonta a bizalmat Lezsák Sándortól és Balogh Lászlótól, és távozásra szólította fel őket. Mivel ennek nem tettek eleget, etikai eljárást kezdeményeztek ellenük, a többiek ellen pedig fegyelmi vizsgálat indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában