Ország-világ

2004.10.19. 01:45

Szélessávú árleszállítás

B. K.

Csábos az ígéret, amit az informatikai tárca vezetője tett. Kovács Kálmán ugyanis egy internetes fórumon arról beszélt, hogy a kormányzat jövő évi terveiben a gyors világhálós kapcsolat árának 15 százalékos mérséklése szerepel – írja a Világgazdaság.
Sőt a terveket a számok nyelvére lefordítva, a miniszter szerint két éven belül az internetezés havi díja csak 7 ezer forint lesz. Ezért a szélessávú hálózatok további kiépítését az uniós pályázatok is segítik, s a cégek ilyen irányú beruházásaira továbbra is érvényben marad az eddigi adókedvezmény. A szolgáltatók persze csak akkor tudják mérsékelni az áraikat, ha a nagykereskedelmi árak is esnek. Jelenleg ugyanis a telefonvonali szélessávú internetelérést (ADSL) kínáló cégek többsége a Matávtól vásárolja meg a szolgáltatást, s azt adja tovább ügyfeleinek.
Természetesen maga is keresni akar a bolton. Ahhoz, hogy a miniszter által említett 7 ezer forintos havi díj megvalósuljon, a nagykereskedelmi árnak 3-4 ezer forinttal kellene csökkennie. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában