Ország-világ

2004.11.18. 05:55

Börtönben ül a szemtanú

A fiatalembert megbízhatatlan hazudozónak tartják a rendőrök, ám tény, hogy 1998. február 11-én ott volt a Margit utcában. Láthatta, hogy mi történik.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="301"] A gyilkosság helyszinére tíz perc alatt kiértek a rendőrök. A nyomozást Doszpot Péter (középen) vezette, aki azóta politikai pályára váltott
[/caption]Detkó Elek a Kozma utcai börtönben tölti napjait, kisebb bűncselekményekért ítélték el. Még szabadlábon volt, amikor írásba adta a tudósítónak, hogy többedmagával jelen volt a Margit utcában, amikor Fenyő Jánost megölték. Fenyő állítólag még 1997-ben bízta meg Detkó társaságát, hogy gondoskodjanak a biztonságáról. Egy kétmilliárdos üzlet miatt ugyanis életveszélyesen megfenyegették a nagyvállalkozót.
A családjának azonban nem kért védelmet. A gyilkosság napján egy megbeszélésre indultak.

– Támadásra csak a megbeszélés helyszínén számítottunk. Eszünkbe nem jutott, hogy a csúcsforgalom kellős közepén,
a Margit utcában, piros lámpánál támadnak rá – állította Detkó. Fenyő Mercedesével a pirosnál állt, mögötte két másik autó. Utána egy Pajeróban Detkóék ültek négyen. Egy Mitsubishi megelőzte az egész sort. Kiugrott belőle a merénylő, majd munkája végeztével elszaladt a körút felé.

A Rómer Flóris utcában felvette egy másik autó és eltűntek. Det-kóéknak volt egy biztosító autójuk is a Margit úttal párhuzamos utcában, ám nem tudtak közbeavatkozni.

Detkót 72 órára őrizetbe is vették az ügy miatt, ám elengedték. A nyomozók kóros hazudozónak tartják. Őket igazolhatja, hogy Fenyő környezetében nem tudtak a „magántestőrségről”. H. Bíró László, a Népszava volt főszerkesztője pedig egy tévéműsorban elmondta, hogy bár Fenyő a családját valóban féltette, magát
soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában