Ország-világ

2004.11.25. 00:59

Dzsesszünnep a Benczúr Házban

P. G.

Kovács Linda ezúttal nem saját zenekarával, a Kovács Linda Quartettel lép fel a ma kezdÕdÕ Benczúr Jazz Fesztiválon. A rendezvény november 25-e és 27-e között látogatható (VI., Benczúr u. 27.) – Most erre az egy alkalomra összeállt zenekarban énekelek – mondja Linda.

– Közülük csupán a zongoristát, Márkus Tibort ismerem. Két éve az Õ együttesének, az Equinoxnak is tagja vagyok. Csuhaj-Barna Tibor bÕgÕssel és Jeszenszky György dobossal ez lesz az elsÕ közös szereplésünk. Egy ilyen módon összeverbuválódott zenekar mindig rengeteg izgalmat és lehetÕséget rejt magában.

A fesztivál sajátossága, hogy vokális elÕadásokra épül. – Az énekesek általában a dzsesszfesztiválok mostohagyermekei, ezért is örültem külön ennek a felkérésnek – meséli az énekesnÕ. Ráadásul rengeteg kiváló zenésszel léphetek fel. Ott lesz Pély Barnabás, Pocsai Krisztina, Tisza Bea, Király Martina, Micheller Mirtill, Urbán Orsolya, Berki Tamás és Éliás Gyula.
Lindának nem a hírnév a fontos.

Olyan dalokat szeretne énekelni, amelyekkel sikerülhet belopnia magát a dzsesszrajongók szívébe. Ennek érdekében rengeteget gyakorol. – Szinte nincs is szabadidÕm, az én életem csak a zenérÕl szól – árulja el. 2001-ben alakult zenekarával a közeljövÕben készülnek megjelentetni egy CD-t.

– A számokon még nem árt csiszolnunk – teszi hozzá. Hagyományos és modern dzsesszt adnak elÕ újrahangszerelt, egyéni változatban. Az együttessel legközelebb november 29-én este a Trafó Bár Tangóban hallhatjuk. – A szóló-lemez egyelÕre csak vágyálom, remélem, egyszer majd teljesül – avat be legtitkosabb vágyai-ba Linda. 

Kovács Linda

Gyöngyös, 1981. július 8. Tanulmányok: Liszt Ferenc Zeneakadémia dzsessztanszaka Lemezek: Are you free (Equinoxszal, 2002), Röné álma (Egy kiss Erzsi Zene együttessel, 2004), Eclectic (Equinoxszal, 2004)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában