Ország-világ

2004.11.10. 01:38

Fenyő gyilkosai biztosan nem ismerték a megbízót

Kétévi titkos nyomozás után ismét nyílt eljárás indult Fenyő János gyilkosa ellen.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="220"] Fenyő a halála előtt komolyan fontolgatta, hogy terjeszkedni fog az elektronikus médiában. Nem maradt ideje.
[/caption]Egy pillanatra sem hagyta abba a nyomozást az ORFK „döglött ügyek” osztálya a Fenyő-merénylet ügyében. A kiváló politikai kapcsolatokkal rendelkező médiamogult 1998. február 11-én a Margit körút és Margit utca sarkánál lőtte le a külföldi bérgyilkos. A Fővárosi Főügyészség két év után ismét elrendelte a nyílt nyomozást.

Információnk szerint a nyomozók pontosan ismerik a merénylet összes résztvevőjét. Tudják, hogy ki vette és csempészte Magyarországra a horvát Agram mini géppisztolyt, amivel lelőtték Fenyőt. Tudják, hogy ki, mikor és kitől vásárolta a hamis papírokkal azt a Mitsubishit, amivel két társa a helyszínre vitte a gyilkost. Tudják, kik figyelték ki Fenyő szokásait, a rendszeresen használt útvonalait. Tudják, hogy a VICO-székházból ki segített információkkal, ki volt az, aki telefonált, hogy „a gazda elindult a fodrászához”. Tudják, hogy a II. Kerületi Rendőrkapitányság közelében kik és milyen autóval várták a merénylőt, hogy elmenekítsék.

Tudják, hogy ki az a magyar üzletember, aki Fenyővel nagyon komoly üzleti vitába keveredett, és ki adta ki a megbízást. Ő nem ismerte azt a tízfős nemzetközi bandát, akik a gyilkosságot megszervezték és végrehajtották. A rendőrség azonban ismeri a közvetítőket is. Információink szerint az 1998-as bolti sorozatgyilkosságnak is köze van a merénylethez.

Ki volt Fenyő János?

1954. április 14-én született. Fotósként a magyar médiában dolgozott. 1978-ban a Fabulon-plakát éppúgy az ő munkája volt, mint 1990-ben a híres fideszes plakát az akkori pártvezetőkkel. Évekig Los Angelesben élt, majd 1989-ben hazatérve megalapította a VICO Kft.-t. Videokazettákkal foglalkozott. Halálakor 13 napi-, heti- és havilap tartozott a sajtóbirodalmába. Temetésén ott volt Pető Iván és Fodor Gábor, ám Friderikusz Sándor nem jelent meg.

gyilkosa ellen. Szemán László -->

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában