Ország-világ

2004.11.16. 00:27

Hagyjon időt a pihenésre, tartsa karban testét-lelkét

Ne hajszolja túl magát! A pihenés hiánya a teljesítőképesség romlásához, gyenge összpontosításhoz és kimerüléshez vezethet. A szellemileg túlhajszolt ember streszszessé, szorongóvá, döntésképtelenné válik, szervezete nem tud újabb tartalékokat bevetni.

Árvay Tivadar

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Lényeges, hogy néha kikapcsolódjunk, megpihenjünk a napi hajsza után
[/caption]Munka közben meg kell találnunk azokat a perceket, amikor megmozgathatjuk tagjainkat vagy megpihenhetünk.
A rekreáció a szervezet megújulását szolgálja. Téved, aki azt hiszi, hogy az esti tévézés, ágyban olvasgatás vagy mozizás megfelelő eszköze a felfrissülésnek. Passzív időtöltéssel sem a szellemi teljesítményünkön, sem testi állapotunkon nem javíthatunk. Naponta legalább egy óra mozgásra van szüksége a szervezetnek, hogy izmaink fellazuljanak, agyunk kitisztuljon.
Figyeljünk gyermekeinkre, mert ha ellustulnak, később nehéz őket tevékeny életmódra nevelni. Ha mozgással tartjuk karban testünket, példát mutatunk csemetéinknek. Közös sportolás vagy kirándulás alatt alkalmunk nyílik beszélgetésre, örömeink és gondjaink megosztására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában